IMM-urile din Bulgariei primesc bani de la BEI

Joi, 22 Octombrie 2009, ora 16:12
1285 citiri
IMM-urile din Bulgariei primesc bani de la BEI

Banca Europeana de Investitii (BEI) a semnat un imprumut de 43,5 milioane euro pentru modernizarea transportului rutier din Sofia si un acord pentru alocarea a 50 milioane euro catre Eurobank EFG Bulgaria pentru sustinerea IMM-urilor bulgare, a anuntat banca, joi, intr-un comunicat, conform NewsIn.

Vicepresedintele BEI responsabil pentru activitatea de creditare din Europa Centrala, Marta Gajecka, a mai semnat cu autoritatile bulgare si un memorandum de intelegere, care va facilita implementarea a numeroase proiecte ce vizeaza infrastructura din Bulgaria.

Memorandumul ofera asistenta tehnica din partea BEI, pentru monitorizarea si implementarea unor proiecte majore de transport si de mediu in Bulgaria, cofinantate cu fonduri de la UE si imprumuturi de la BEI.

"Ma bucur sa vad in Bulgaria cresterea interesului pentru bunastarea cetatenilor. Aceasta este obtinuta printr-o infrastructura, care imbunatateste calitatea vietii si prin IMM-uri, care angajeaza cea mai mare parte a populatiei din tara.

Sustinerea noastra (a BEI, n.r.) nu ia numai forma imprumutului, ci ofera si expertiza si asistenta pentru implementarea unor proiecte-cheie complexe, sustinute in mod egal de guvern, BEI si Comisie", a mai spus Gajecka.

Vicepresedintele BEI a amintit si imprumutul de 105 milioane euro pentru dezvoltarea metroului din Sofia acordat anul trecut.

In ultimii cinci ani, BEI a acordat in total Bulgariei imprumuturi de aproape 1,8 miliarde euro, inclusiv sumele acordate joi.

#imm, #bei, #imprumut, #infrastructura, #investitii, #bulgaria , #stiri Metro