In Romania functioneaza 283 de magazine ale retailerilor internationali

Joi, 01 Martie 2007, ora 06:37
960 citiri

Retailerii internationali sunt prezenti cu 283 de magazine in 76 de orase din Romania, 37 de magazine functionand in sistemul cash&carry, 51 fiind hipermarketuri, 96 - supermarketuri si 99 magazine discount, potrivit datelor prezentate de revista Magazinul Progresiv intr-un comunicat de presa.

Potrivit studiului, consultat de Rompres, in Bucuresti functioneaza 67 magazine, iar in restul oraselor cele mai multe unitati isi desfasoara activitatea in Timisoara (12). In Constanta si in Ploiesti functioneaza cate 10 magazine.

Pentru sistemul Cash&Carry, Metro detine cea mai mare retea de magazine, cu 23 de unitati in intreaga tara, in timp ce pe segmentul hipermarket, Kaufland are cele mai multe magazine - 20. In ceea ce priveste supermarketurile, Billa se afla in topul clasamentului, cu 22 de unitati la nivel national, iar pe segmentul magazine discount, Plus Discount are cea mai mare retea, de 35 de unitati.

Conform sursei citate, in Bucuresti, Ploiesti, Timisoara si Constanta predomina magazinele de tip cash&carry si hipermarketurile, in timp ce magazinele discount (Minimax, Penny Market, Plus Discount si Profi) sunt din ce in ce mai raspandite in orasele mici.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)