Krammer & Wagner construieste trei centre comerciale in Romania, in urma unei investitii de 370 milioane euro

Joi, 03 Iulie 2008, ora 16:44
3490 citiri
Krammer & Wagner construieste trei centre comerciale in Romania, in urma unei investitii de 370 milioane euro

Dezvoltatorul imobiliar Krammer & Wagner va investi circa 370 milioane in trei proiecte de retail care urmeaza a fi construite in urmatorii doi-trei ani in Bucurresti, Arad si Constanta, au declarat joi, reprezentantii firmei. Primul proiect al companiei, Militari Shopping este un centru comercial ce va functiona in zona de vest a capitalei, inaugurarea fiind planificata pentru aprilie 2009. Cu o suprafata de 49.500 mp si 2.300 locuri de parcare Militari Shopping va aduna un mix de chiriasi alcatuit printre altii de Auchan, C&A, Hervis, Humanic, Charles Vögele sau Media Galaxy, iar investitia se va ridica la aproximativ 70 milioane de euro.


WestGate, cel de-al doilea centru comercial al firmei austriece, va fi construit in nord-vestul orasului Arad pe o suprafata ce totalizeaza 90.000 mp, iar investitia totala este estimata la 170 -180 milioane de euro. Centrul comercial va beneficia de 3.300 locuri de parcare si va fi format dintr-o zona de retail cu mobila, DYI, un hotel si un mall clasic pe trei etaje, care va include o zona de distractie cu un cinematograf modern cu 10 sali de proiectie. Deschiderea este planificata pentru noiembrie 2009, iar Auchan, Media Galaxy, C&A, Hervis, Humanic, Cineplexx sunt numai cateva dintre brandurile care si-au rezervat spatii in Westgate.


Cel de-al treilea proiect, Seaside Shopping va fi localizat in partea de sud a orasului Constanta, intr-o zona comerciala unde se regasesc Metro, Real si Praktiker si se va intine pe 50.000 mp. Inaugurarea este planificata pentru primavara anului 2010, iar centrul comercial va beneficia de 2.200 locuri de parcare. Investitia se va ridica la 130 milioane de euro, iar printre chiriasi se numara Auchan, C&A, Douglas, Hervis Humanic, Media Galaxy si Cineplexx.


Infiintata in 1990 de Heribert Krammer, compania a devenit Krammer&Wagner in 1994 dupa ce Manfred Wagner s-a alaturat proiectului. Cu peste 50 de mall-uri si parcuri de retail dezvoltate la activ si o suprafata totala inchiriabila de peste 500.000 mp, Krammer&Wagner este unul din liderii de piata din Austria, cu birouri deschise si in Croatia si Romania. Expertiza Krammer&Wagner acopera vanzarea-cumpararea de proprietati imobiliare, managementul proprietatilor imobiliare, expansiune pentru lanturi de magazine precum si marketing si achizitii.