Radu Berceanu discuta cu BEI despre co-finantarea a sase proiecte de infrastructura

Miercuri, 09 Septembrie 2009, ora 13:02
1470 citiri
Radu Berceanu discuta cu BEI despre co-finantarea a sase proiecte de infrastructura

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu, discuta, miercuri, la Luxemburg, cu conducerea Bancii Europene de Investitii( BEI) despre co-finantarea in urmatorii ani, a sase proiecte pe infrastructura de transport din Romania, informeaza NewsIn.

Din delegatia Bancii Europene de Investitii fac parte vicepresedintele BEI, Matthias Kollatz-Ahnen, si responsabilii departamentelor de imprumuturi si de proiecte din cadrul Bancii.

Principalele proiecte de investitii pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pe care ministrul Radu Berceanu le va propune BEI spre co-finantare sunt: constructia variantei de ocolire a municipiului Bucuresti, dezvoltarea metroului, concesionarea lucrarilor publice si servicii pentru proiectarea, finantarea, construirea, operarea si intretinerea Autostrazii Bucuresti-Brasov.

De asemenea, proiectele de reabilitarea drumurilor nationale, etapa a VI-a, constructia Autostrazii Sibiu-Pitesti si reabilitarea liniei de cale ferata pe coridorul de transport IV Pan-European necesita co-finantatea BEI.

 

#bei, # berceanu, # proiecte, # finantare , #stiri Metro