Topul celor mai vizitate muzee de arta din lume

Marti, 09 August 2011, ora 17:55
3838 citiri
Topul celor mai vizitate muzee de arta din lume

Cele mai populare cinci muzee de arta din lume au reusit sa stranga, in total, peste 27 de milioane de turisti, intr-un an. Secretul consta in mai multe elemente-cheie. Reputatia muzeului sau exponatele unice in lume sunt doar cateva dintre acestea.

Luvru, Paris

Indiscutabil, cel mai popular muzeu de arta din lume este Luvrul, din Paris. Anul trecut, acesta a fost vizitat de 8,5 milioane de turisti.

Luvrul, cel mai mare muzeu din lume, gazduieste una dintre cele mai importante colectii de arta si antichitati, nu mai putin de 350.000 de exponate inestimabile.  Dintre acestea, poate cele mai cunoscute sunt Venus din Milo si Mona Lisa.

Biletul de intrare se ridica la 10 euro, dar in prima zi de duminica a fiecarei luni, accesul este gratuit.

Muzeul National Britanic, Londra

Al doilea muzeu din lume, dupa numarul de vizitatori inregistrati anul trecut, este Muzeul Britanic, din Londra. In 2010, 5,84 milioane de turisti i-au trecut pragul. Numarul mare de turisti ar putea fi explicat si prin faptul ca accesul in incinta institutiei este gratuit.

Muzeul, situat pe strada Great Russell, gazduieste mai mult de 13 milioane de exponate care formeaza unele dintre cele mai mari colectii din lume, acoperind toate perioadele istorice.

Muzeul Metropolitan de Arta, New York

Pe locul al treilea, in clasamentul intocmit de Business Insider, se afla Muzeul Metropolitan de Arta, din New York. 3,13 milioane de turisti au vizitat exponatele acestuia, anul trecut.

Alintat MET, muzeul este unul dintre cele mai importante din metropola americana.

Organizate in 19 sectiuni se afla peste 2 milioane de piese, de la opere de arta din antichitate, pana la lucrarile marilor maestri europeni.

Biletul de intrare se ridica la 25 de dolari, iar pentru un ghid audio va trebui sa platesti in plus 7 dolari.

In clasamentul celor mai vizitate muzee din lume, pe locul patru se afla Galeria Tate, din Londra, cu 5,06 milioane de turisti inregistrati anul trecut. Aceasta este urmata, la mica distanta, de Galeria Nationala din Londra, vizitata de 4,95 milioane de turisti.

Galeria Tate, Londra

Prima reuneste un numar considerabil de opere de arta contemporana internationala si gazduieste exponate specifice pentru cultura britanica, datand din anii 1500. Galeria a fost infiintata in 2000, intr-o statie de alimentare dezafectata, din centrul Londrei.

Marimea uriasa a cladirii este si mai bine scoasa in evidenta in momentul in care intri prin sala amenajata intr-o turbina lunga de 152 de metri.

Galeria Nationala, Londra

Galeria Nationala din Londra se afla in Piata Trafalgar si a fost fondata in 1824. Aici poti vedea peste 2.300 de tablouri, care dateaza din perioada cuprinsa intre secolul al 13-lea pana la inceputul anilor 1900.

Interesant este faptul ca intreaga colectie apartine populatiei Regatului Unit si nu statului sau vreunei institutii, asa cum se intampla cu majoritatea muzeelor de arta. Accesul este gratuit si poti ajunge foarte usor, daca folosesti metroul.

Poti cobori la oricare dintre statiile Embankment, Westminster, Piccadilly si Charing Cross.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#muzeu, #turisti, #top muzeu, #muzeu arta , #stiri Metro