Angajatii Metrorex cer majorarea salariilor cu 26%

Marti, 13 Octombrie 2009, ora 13:13
1690 citiri
Angajatii Metrorex cer majorarea salariilor cu 26%

4.320 de salariati ai Metrorex vor intra in greva generala intre 1-10 noiembrie daca nu se va negocia un nou contract de munca in care sa fie stipulata o majorare salariala de pana la 26%, a declarat marti presedintele Uniunii Sindicatului Liber Metrou (USLM), Ion Radoi, citat de NewsIn.

 

 

"Contractul colectiv de munca expira la 1 noiembrie si pana la ora actuala nu am putut negocia cu Consiliul de Administratie si cu directorul general.

Acestia au invocat faptul ca nu au aprobat bugetul de venituri si cheltuieli pe 2009", a spus presedintele Uniunii Sindicatului Liber Metrou (USLM), Ion Radoi.

Acesta a precizat ca solicita o majorare de salariu in cadrul noului contract colectiv de munca, precizand ca la negocieri se va tine cont de devalorizarea leului comparativ cu euro, precum si de inflatie.

"20% inseamna devalorizarea leului fata de euro, timp in care importurile au crescut pentru produsele de baza, ceea ce a dus la o scadere a nivelului de trai cu 20%, iar 6,5% reprezinta indicele de inflatie care este pus la dispozitie de Comisia Nationala de Statistica.

Deci procentul de la care vom pleca in negociere este in jur de 26% majorare salariala", a explicat Radoi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#contract, #de, #euro, #leu, #metrou, #munca , #stiri Metrorex