Basescu: Liderii de la metrou nu aduc castig electoral lui Geoana

Marti, 17 Noiembrie 2009, ora 15:41
1213 citiri
Basescu: Liderii de la metrou nu aduc castig electoral lui Geoana

Presedintele Traian Basescu a apreciat marti ca liderii Metrorex ar trebui sa "vina la intelepciune" si le-a transmis ca nu vor aduce castig electoral candidatului PSD, Mircea Geoana, "batjocorind" 650.000 de bucuresteni care circula zilnic cu metroul.

"Am fost ministru al Transporturilor si ii si cunosc pe oamenii astia, inclusiv pe liderii sindicali, iar acum ce pot sa spun decat ce le spuneam cand eram ministru al Trasporturilor, dar asta e cu atat mai valabil acum, este pacat ca s-au lasat influentati de fostul senator Radoi (n.r. Ion Radoi, liderul Uniunii Sindicatelor Libere Metrou), liderul lor, sa intre in greva acum, in plina campanie electorala, batjocorind 650.000 de bucuresteni care circula zilnic cu metroul", a declarat seful statului marti, la sediul sau de campanie.

Basescu a opinat ca liderii de la metrou ar trebui "sa vina la intelepciune", aratand ca nu vor aduce castig electoral candidatului pe care il sustin, Mircea Geoana, prin faptul ca batjocoresc sute de mii de cetateni. "Eu ma simt alaturi de bucurestenii utilizatori de metrou, in orice caz, pacat ca au luat o asemenea decizie", a subliniat presedintele.

Premierul in exercitiu Emil Boc a declarat marti, in judetul Vrancea, ca va intra la negocieri cu liderii de sindicat ai Metrorex abia dupa aprobarea bugetului de stat pentru anul 2010 si ca nu se asteapta acum la intelegere din partea acestora, "care sunt agenti PSD".

"Noile contracte colective de munca pot fi incheiate, potrivit legii in vigoare, dupa adoptarea bugetului de stat pe 2010. De aceea, fac si eu un apel de aici din Vrancea, la toti cei care lucreaza la metrou, si nu la liderii de sindicat, pentru ca nu ma astept la intelegere, din nefericire, de la liderii de sindicat care sunt agenti PSD.

Ma astept insa la intelepciune de la cei care muncesc la metrou, sa inteleaga faptul ca, dupa adoptarea bugetului de stat, potrivit legii, vom intra la negocieri. La inceputul lui 2010, in ianuarie, se poate discuta cu privire la salarii, dar pana atunci nu avem cadrul legal sa ne manifestam", a declarat premierul in exercitiu Emil Boc, prezent in judetul Vrancea la inaugurarea hidrocentralei Movileni.

Emil Boc a cerut totodata celor de la Metrorex "sa nu fie cobaii PSD", precizand ca peste jumatate de milion de bucuresteni pierd din cauza acestei greve la metrou, mijloc de transport cu care ei circula in fiecare zi.

Anterior, presedintele Basescu declarase ca aceasta greva arata pana unde merge "lipsa de responsabilitate" si ca este instrumentata politic de fostul senator PSD Ion Radoi, liderul Uniunii Sindicatelor Libere Metrou. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#basescu, #greva, #metrou, #metrorex , #stiri Metrorex