Berceanu: Majorarea salariilor cu 23,7% la Metrorex va fi greu de realizat

Joi, 30 Aprilie 2009, ora 14:51
1605 citiri

Majorarea cu 23,7% a salariilor angajatilor Metrorex, obtinuta in noiembrie 2008, va fi greu de realizat, existand chiar pericolul ca actualele fonduri sa asigure plata drepturilor salariale doar pentru circa opt luni, a declarat, joi, ministrul transporturilor si infrastructurii, Radu Berceanu.

"Acesta majorare este greu de aplicat pe durata acestui an, avand in vedere scaderea veniturilor din exploatare ale regiei, relateaza Newsin.

Exista chiar pericolul ca din cauza veniturilor mai mici, actualul fond de salarii sa asigure plata drepturilor salariale ale angajatilor regiei de metrou doar pentru circa opt luni", a precizat Berceanu.

Fondul de salarii al Metrorex va creste in acest an cu circa 23,7%, comparativ cu anul trecut, de la circa 161 milioane de lei la aproximativ 200 milioane de lei, au declarat miercuri, reprezentanti ai Ministerului Transporturilor si Infrastructurii si ai Metrorex.

"Aceasta majorarea a fondului de salarii reprezinta, de fapt, banii promisi anul trecut. Contractul colectiv de munca a fost negociat in noiembrie 2008 si stabilea cresterea salariilor angajatilor de la Metrorex cu circa 23%", a precizat, pentru NewsIn, presedintele USL Metrou, Ion Radoi.

Acesta a adaugat ca in toamna vor avea loc din nou discutii cu Ministerul Transporturilor si Infrastructurii privind salarizarea personalului de la metrou.

Directorul general al companiei, Gheorghe Udriste, a declarat, miercuri, pentru NewsIn, ca salariile angajatilor Metrorex nu vor creste, in acest an, cu un procent mai mare decat a fost stabilit deja si ca bugetul companiei nu a fost inca stabilit.

Cea mai recenta majorare a salariilor a fost operata la 1 noiembrie 2008, cand castigul mediu a crescut cu 23%. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#salarii, # fonduri, # infrastructura , #stiri Metrorex