Bugetul Metrorex nu include majorari salariale

Joi, 12 Noiembrie 2009, ora 15:26
1783 citiri
Bugetul Metrorex nu include majorari salariale

Sindicalistii de la metrou au pichetat, joi, pentru a treia zi consecutiv, sediul Guvernului, cerand inceperea negocierilor pentru un nou contract colectiv de munca, ei fiind informati de secretarul de stat Valentin Mocanu ca bugetul Merorex a fost aprobat, fara majorari salariale.

Secretarul general al Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Florin Crisu, a declarat, joi, la finalul protestului, ca o delegatie a sindicalistilor a fost primita de secretarul de stat Valentin Mocanu, dar acesta nu le-a dat niciun raspuns favorabil, precizeaza Mediafax.

"Am primit si azi (joi - n.r.) acelasi raspuns. Ne-a spus ca s-a aprobat bugetul Metrorex, dar nu prevede majorari salariale, pentru ca nu sunt bani. Valentin Mocanu a promis ca o sa faca o adresa catre Ministerul Transporturilor, dar sunt slabe sanse sa se rezolve ceva", a spus Crisu.

Presedintele USLM, Ion Radoi, a declarat ca spera ca "macar in cel de-al 12-lea ceas" autoritatile sa deblocheze negocierile pentru majorarile salariale, pentru a nu se ajunge la greva generala pe 17 noiembrie.

Joi dimineata, in cele 49 de statii de metrou, reprezentanti ai firmei de paza a Metrorex si membri de sindicat au blocat trecerea calatorilor inainte de ora 6.00, angajatii fiind in greva de avertisment intre orele 4.00 si 6.00. 

Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Bugetul României a ajuns într-o stare critică, avertizează din ce în ce mai mulți economiști. Sarabanda scumpirilor pe bandă rulantă, majorarea taxelor și a impozitelor reflectă cel mai...
#buget, #majorari, #metrorex, #salariale , #stiri Metrorex