Greva sindicalistilor de la metrou, din noiembrie, a fost legala

Miercuri, 03 Martie 2010, ora 12:18
1576 citiri
Greva sindicalistilor de la metrou, din noiembrie, a fost legala

Curtea de Apel Bucuresti a decis ca greva angajatilor de la metrou, desfasurata in noiembrie 2009, a fost legala, instanta admitand contestatia sindicalistilor care, in repetate randuri, au sustinut ca acest conflict de munca ramane deschis. 

 

Astfel, judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au admis recursul declarat de sindicalistii de la metrou fata de hotararea prin care instanta inferioara declarase protestul ilegal si au modificat aceasta sentinta, precizeaza Mediafax.


De asemenea, judecatorii au constatat ca cererea de chemare in judecata a sindicalistilor de catre administratie a fost neintemeiata.


Hotararea a fost data, marti, de Curtea de Apel Bucuresti si este definitiva si irevocabila.


"Urmare a solutiei irevocabile pronuntate de Curtea de Apel la data de 02.03.2010, in dosar 45352/3/2009, greva de la metrou a fost declarata legala, aceasta putand reincepe de maine, fara alte formalitati", a comunicat, pentru MEDIAFAX, avocatul Laurentiu Veteleanu.


In actiunea de recurs, sindicalistii criticau solutia Tribunalului Bucuresti ca fiind data "cu aplicarea si interpretarea eronata a prevederilor legale, respectiv a dispozitiilor Legii 178/1999".


Sindicalistii au sustinut ca intre partenerii sociali nu au avut loc negocieri cu privire la revendicarile salariale .


"Instanta de fond nu a avut in vedere si faptul ca desi bugetul a fost aprobat, reprezentantii Metrorex au refuzat in continuare sa discute despre aceste revendicari, acest refuz fiind catalogat neintemeiat si ilegal ca o sanctiune de nelegalitate a grevei declansate motivat de reprezentantii salariatilor", potrivit cererii de recurs.


In acelasi document se arata ca instanta Tribunalului Bucuresti trebuia sa constate ca cererea este intemeiata, "in conditiile in care profitabilitatea societati Metrorex a crescut, fapt recunoscut in scris chiar de catre reprezentantii Ministerului Transporturilor, ca patronat al Metrorex".


Sindicalistii mai cereau in recurs sa se administreze ca probe si alte acte care au fost respinse de instanta de fond pe motiv ca nu ar fi pertinente si utile.


In februarie, sindicalistii de la metrou amenintau cu deschiderea conflictului de munca daca administratia nu incepe negocierile pentru un nou contract colectiv de munca, reprezentantii salariatiilor cerand majorarea fondului de salarii cu 3,7%.

 

Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
#greva, #metrorex, #metrou, #sindicalisti , #stiri Metrorex