Guvernul va aproba miercuri bugetul Metrorex

Miercuri, 11 Noiembrie 2009, ora 14:35
1385 citiri
Guvernul va aproba miercuri bugetul Metrorex

Guvernul va aproba miercuri, 11 noiembrie, bugetul de venituri si cheltuieli pentru 2009 al companiei Metrorex, a declarat ministrul interimar al Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu.

Berceanu a reluat ideea ca discutiile despre cresterile salariale de la companii nu pot fi incepute decat dupa aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli, precizeaza Mediafax.

"Cei de la metrou vor in fiecare an sa aiba mariri de salarii. Stau mult acolo si nu vor sa vada realitatea de afara. Au primit o marire de 23% in 2008 si cu 26% in 2009 ar fi 50% deja. Nu am cum sa discut deloc despre nicio marire salariala", a spus Berceanu.

Referitor la greva de avertisment pe care sindicalistii de la metrou o vor sustine joi, ministrul a spus ca nu stie pe cine vor sa avertizeze angajatii Metrorex. "Eu ma simt foarte avertizat", a mai spus Berceanu.

Angajatii de la metrou vor intra, joi, in greva de avertisment, nemultumiti ca, in urma concilierii, conflictul de interese declansat la Metrorex nu a fost solutionat, a anuntat, luni, conducerea Uniunii Sindicatelor Libere Metrou.

Greva de avertisment va avea loc intre orele 4.00 si 6.00.

Uniunea Sindicatului Liber Metrou (USLM) a depus, joi, la Directia de Munca a Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, sesizarea privind declansarea conflictului de interese

 

#berceanu, # buget, # salarii, # metrorex, # greva , #stiri Metrorex