Lucrarile la metroul din Drumul Taberei sunt aproape gata. Cand vom putea circula pe noul tronson?

Miercuri, 17 Octombrie 2018, ora 16:30
4972 citiri
Lucrarile la metroul din Drumul Taberei sunt aproape gata. Cand vom putea circula pe noul tronson?
Foto: CC0 Creative Commons

Lucrarile la Magistrala 5 de metrou (Drumul Taberei - Eroilor) sunt gata in proportie de 87%, iar finisajele vor fi gata pana la sfarsitul acestui an, a declarat, miercuri, directorul general al Metrorex, Dumitru Sodolescu, la o conferinta pe teme de profil.

"Stadiul global de realizare a Magistralei 5 este de 87%. Ca sa detaliem putin, partea de infrastructura va fi finalizata pana la sfarsitul acestui an, mai putin legatura intre statia Drumul Taberei si linia de tramvai 41, care se va finaliza in primul trimestru al anului viitor, deoarece este vorba despre 14 devieri de utilitati. Motivul pentru care se intarzie este ca nu vrem sa afectam alimentarea cu agent termic a locuitorilor zonei in aceasta iarna. Legatura intre statia Eroilor 1 si Eroilor 2 se va finaliza de asemenea in primul trimestru al anului viitor", a spus oficialul Metrorex.

Potrivit acestuia, finisajele vor fi gata pana la sfarsitul acestui an.

"Problema care intarzie darea in exploatare a Magistralei 5 este legata de sistemul de automatizare si siguranta a circulatiei. Unul dintre ofertanti a contestat licitatia in instanta, i s-a respins contestatia si la finele acestei luni avem termen pentru recurs. Speram sa se finalizeze si, la acel moment, vom semna contractul cu castigatorul licitatiei si vom demara lucrarile de proiectare si executie a sistemului de automatizare, care are termen noua luni", a aratat Sodolescu.

El a precizat ca va discuta posibilitatea reducerii acestui termen de noua luni.

"Daca in noiembrie semnam contractul, de atunci curg cele noua luni si putem foarte simplu sa calculam ca in partea a doua a anului viitor, cel mai tarziu, putem da in exploatare Magistrala 5, cu posibilitatea de a fi data mai devreme, daca va putea fi redus termenul de executie a lucrarii de automatizare", a continuat seful Metrorex.

Primul tronson al Magistralei 5 de metrou va avea o lungime de 6,871 kilometri, un depou si zece statii: Eroilor, Academia Militara, Orizont, Favorit, Tudor Vladimirescu (Drumul Taberei 34), Parc Drumul Taberei, Romancierilor, Valea Ialomitei, Brancusi si Raul Doamnei.

Valoarea lucrarilor pe sectiunea Raul Doamnei - Eroilor (PS Opera) este estimata la circa 3,12 miliarde de lei cu TVA. Constructorul tronsonului Eroilor-Drumul Taberei este consortiul format din Astaldi (Italia), FCC (Spania), Delta ACM si AB Construct (Romania).

Proiectul Magistralei 5 este finantat din fonduri nerambursabile in cadrul programului Operational Sectorial - Transport 2007 - 2013 si Programul Operational Infrastructura Mare 2014 - 2020. Magistrala 5 are trei sectiuni: Eroilor - Drumul Taberei, Eroilor - Iancului, respectiv Iancului - Pantelimon.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#lucrari metrou Drumul Taberei, #deschidere metrou Drumul Taberei , #stiri Metrorex