Manescu: Magistrala 7 de metrou Bragadiru-Voluntari ar putea costa 1,5 miliarde de euro

Marti, 11 Februarie 2014, ora 08:58
2054 citiri
Manescu: Magistrala 7 de metrou Bragadiru-Voluntari ar putea costa 1,5 miliarde de euro

Magistrala 7 de metrou Bragadiru-Voluntari ar putea costa 1,5 miliarde euro, iar constructia ei s-ar putea intinde pe durata a sase ani, a anuntat, luni, ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, la seminarul franco-roman privind parteneriatele public-private in infrastructura de transport.

"Magistrala 7 de metrou Bragadiru-Voluntari face parte din lista proiectelor de infrastructura din domeniile de activitate ale Ministerului Transporturilor, propuse a fi abordate in regim de parteneriat public privat (PPP)/concesiune de lucrari publice. Aceasta magistrala ar putea costa 1,5 miliarde euro, iar constructia ei s-ar putea intinde pe durata a sase ani", a afirmat Ramona Manescu.

Potrivit acesteia, pe lista mentionata apare si proiectul referitor la renovarea si administrarea principalelor 15 statii de cale ferata din Romania, cu o valoare estimata de 65 de milioane de euro, dar si dezvoltarea de terminale intermodale rutier-feroviare - Centrul Intermodal de Transport Marfa Suceava, cu o valoare estimata de 26 de milioane de euro.

'Printre cele 15 statii care vor fi renovate s-ar putea afla cele de la Arad, Bacau, Brasov, Cluj, Constanta sau Galati, iar valoarea proiectului este estimata la 65 de milioane de euro. Procesul de dezvoltare de terminale intermodale rutier-feroviare s-ar putea desfasura pe durata a 36 de luni', a mai spus ministrul Transporturilor.

Directorul general al Metrorex, Aurel Radu, a declarat, intr-un interviu acordat in luna decembrie Agerpres, ca perioada de realizare a Liniei 7 Voluntari - Bragadiru se va stabili dupa finalizarea studiilor de prefezabilitate si fezabilitate.

Potrivit acestuia, studiile se vor finaliza dupa revizuirea legislatiei aplicabile parteneriatului public privat. Linia 7 de metrou va avea circa 25 de kilometri si 30 de statii, plus depou si va asigura legatura, pe directia Sud Vest - Nord Est a zonei centrale (zona de afaceri, comert, administratie, educatie, cultura, teatru, cinema etc.) cu cartierele Alexandriei-Rahova si Obor-Colentina.

Particularitatea proiectului consta in faptul ca acesta va include lucrari specifice unei linii de metrou, precum si o serie de proiecte de urbanizare mixta (dezvoltari rezidentiale, comerciale, de agrement etc.) asociate investitiei de baza.

Seminarul franco-roman asupra parteneriatelor public-private in infrastructura de transport a fost organizat de Ambasada Frantei in Romania, prin intermediul Serviciului Economic si al Misiunii Economice Ubifrance Romania si este dedicat mediului de afaceri si colaborarilor la nivel economic.

#Manescu metrou, #bucuresti metrou, #metrorex proiect , #stiri Metrorex