Metrorex cumpara energie electrica de 13,5 mil lei de la PetProd

Luni, 29 August 2011, ora 17:00
1663 citiri
Metrorex cumpara energie electrica de 13,5 mil lei de la PetProd

Metrorex va cumpara energie electrica de la Petprod pentru care va plati 13,5 milioane lei fara TVA, contractul fiind valabil pe o perioada de trei luni, respectiv 1 septembrie - 30 noiembrie, a anuntat, luni, compania, potrivit Newsin.

"Dupa doua licitatii anulate din lipsa de competitori, Metrorex a recurs la a doua procedura de negociere fara publicarea prealabila a unui anunt de participare pentru achizitionarea de energie electrica.

Criteriul de atribuire al contractului a fost pretul cel mai scazut. (...) S-a recurs la a doua procedura de negociere fara publicarea prealabila a unui anunt de participare.

Documentatia de atribuire a fost publicata pe site-ul www.metrorex.ro si a fost transmisa unui numar de 13 companii", se arata intr-un comunicat transmis luni de Metrorex.

Compania de transport a organizat in lunile mai si iulie doua licitatii de achizitie de energie electrica, ambele anulate din lipsa de competitori. La cea de-a treia licitatie s-au inscris patru companii CEZ Companii, Tinmar-In, Transenergo si Petprod.

Criteriul de atribuire a fost pretul cel mai scazut, fiind selectata compania Petprod, care a oferit un pret de 303,59 lei/MWh. Metrorex va plati 13,5 milioane lei fara TVA, contractul avand ca obiect furnizarea de energie electrica pentru o perioada de trei luni, respectiv 01.09 - 30.11.

Metrorex este cunoscut a fi unul dintre cei mai mari consumatori din Municipiul Bucuresti, consumand circa 180.000 MWh anual.

In ultimii ani Metrorex a achizitionat energie electrica de la Grivco, Electrica Muntenia Sud, Enel Muntenia Sud, si Buzmann. In cursul saptamanii urmatoare, Metrorex va demara o procedura de licitatie deschisa cu faza finala de licitatie electronica, avand ca obiect achizitionarea unei cantitati de circa 180.000 MWh energie electrica, necesara in perioada 1 decembrie 2011 - 30 noiembrie 2012.

Metrorex si-a redus pierderile in primul semestru din acest an cu 46%, la 27,8 milioane lei, comparativ cu nivelul de 51,7 milioane lei din primele sase luni ale lui 2010, potrivit datelor furnizate de companie la solicitarea NewsIn.

Veniturile totale ale companiei au crescut cu 9,41%, la 268,6 milioane lei, fata de valoarea consemnata in intervalul ianuarie-iunie 2010, de 245,5 milioane lei. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, criticată pentru prelungirea plafonării prețului la energie. „Amestecul statului distorsionează piața și aduce taxe mai mari”
România, criticată pentru prelungirea plafonării prețului la energie. „Amestecul statului distorsionează piața și aduce taxe mai mari”
Trei experți internaționali în energie prezenți la conferința „Romanian Energy Market Conference. Securitatea aprovizionării cu gaze în etapa post-plafonare a prețului”, organizată de...
#metrorex, #energie electrica, #petprod , #stiri Metrorex