Metrorex, la un pas de faliment

Miercuri, 22 Iunie 2011, ora 09:52
1714 citiri
Metrorex, la un pas de faliment

Metrorex nu a platit firmei franceze Alstom serviciile de intretinere a metrourilor, motiv pentru care compania din Franta a dat in judecata Metrorex. Societatea romaneasca ar putea fi executata silit si se afla la un pas de insolventa.

Metrorex trebuie sa plateasca firmei Alstom 165 de milioane de lei, suma restanta din perioada 2009-2010, dar a refuzat sa achite si penalitatile pe care firma de mententanta le pretinde. Din aceasta cauza, firma franceza a dat in judecata Metrorex.

Reprezentantii Ministerului au explicat, pentru EVZ, ca Societatea Comerciala de Transport cu metroul nu poate achita din venituri proprii si subventia de la bugetul statului pentru serviciile pestate si facturate pentru anii 2009 si 2010.

"Acest fapt poate determina executarea silita a obligatiilor de plata, declansarea procedurii insolventei si blocarea conturilor Societatii", se arata intr-un proiect de Ordonanta de Urgenta aflat pe masa Executivului.

La inceputul lunii iunie, reprezentantii Ministerului Transporturilor au anuntat ca vor imprumuta Metrorex cu 165 de milioane de lei, aproximativ 40 de milioane de euro, pentru a ajuta compania sa plateasca datoriile catre Alstom.

"Imprumutul se acorda pe o perioada de 5 ani, din care primii 2 ani de gratie, cu o rata a dobanzii egala cu nivelul dobanzii de politica monetara practicata de Banca Nationala a Romaniei, la care se adauga patru puncte procentuale", se arata intr-un proiect de OUG, elaborat de Ministerul Transporturilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#metrorex, #metrorex insolventa, #metrorex faliment , #stiri Metrorex