Metrorex plateste 36,2 milioane lei pentru servicii de consultanta

Joi, 25 August 2011, ora 13:15
1547 citiri
Metrorex plateste 36,2 milioane lei pentru servicii de consultanta

Metrorex va plati 36,2 milioane lei pentru consultanta specializata pentru realizarea in parteneriat public-privat a noii linii de metrou Bragadiru - Voluntari, contractul fiind atribuit asocierii PwC, Metroul SA si Salans Moore, se arata intr-un comunicat transmis joi de MTI. 

Metrorex a semnat pe 23 august contractul privind servicii de proiectare, asistenta si consultanta tehnica, economico-financiara si juridica pentru pregatirea si derularea procedurii de atribuire a contractului de parteneriat public - privat pentru Magistrala 7 Bragadiru - Voluntari cu firmele PricewaterhouseCoopers Management Consultants, Pricewaterhouse Coopers Audit, Metroul SA, Salans Moore si Asociatii SCA.

"Obiectivul principal al contractului este de a furniza consultanta specializata pentru stabilirea solutiei optime atat din punct de vedere tehnico-economic cat si cu asigurarea incadrarii in timpul si in bugetul previzionat", se arata in comunicatul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii.

Contractul are o valoare de 36,2 milioane lei, durata derularii fiind de 36 luni.

Proiectul de executie a Magistralei 7 Bragadiru - Voluntari vizeaza realizarea unui nou coridor de transport public pe traseul Alexandriei - Rahova - Piata Unirii - Mosilor - Colentina - Voluntari. Linia de metrou va asigura legatura zonei centrale cu cartierele Alexandriei-Rahova si Obor-Colentina.

Magistrala 7 va avea o lungime de 25 km, 30 statii, un depou si o parcare.

Durata pentru realizarea lucrarilor si punerea in functiune cu calatori a noii linii de metrou este estimata la sapte - opt ani.

Metrorex si-a redus pierderile in primul semestru din acest an cu 46%, la 27,8 milioane lei, comparativ cu nivelul de 51,7 milioane lei din primele sase luni ale lui 2010. Veniturile totale ale companiei au crescut cu 9,41%, la 268,6 milioane lei, fata de valoarea consemnata in intervalul ianuarie-iunie 2010, de 245,5 milioane lei.

Cheltuielile totale in primele sase luni au fost de 296,5 milioane lei, fata de nivelul de 297,2 milioane lei in acelasi interval al anului trecut.

In primul semestru, compania a alocat 248,6 milioane lei pentru investitii, reprezentand circa 65% din bugetul de investitii pe 2011, cea mai mare parte a fondurilor fiind folosite pentru Magistrala 5, sectiunile Drumul Taberei - Universitate si Universitate - Pantelimon.

Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Majorarea pensiilor de la 1 septembrie, după recalculare, deja pune presiune pe bugetul de stat.Și salariul minim pe economie urmează să fie majorat de la 1 iulie la 3.700 de lei brut. Însă...
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
#metrorex, #investitii metrorex servicii consultanta, #investitii metrorex , #stiri Metrorex