Metrorex si-a injumatatit pierderile

Marti, 23 August 2011, ora 14:51
1486 citiri
Metrorex si-a injumatatit pierderile

Compania si-a redus cu 46% pierderile in primul semestru cu 46% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 27,8 milioane lei, conform NewsIn.

Veniturile totale ale companiei au crescut cu 9,41%, la 268,6 milioane lei, fata de valoarea consemnata in intervalul ianuarie-iunie 2010, de 245,5 milioane lei.

"Veniturile aferente primului semestru al anului 2011 comparativ cu primul semestru al anului 2010 au inregistrat o crestere, urmare a preocuparii societatii de a atrage fonduri, in special din cresterea veniturilor obtinute din contractele de asociere, inchiriere spatii comerciale, publicitate.

Cheltuielile primului semestru din anul 2011 comparativ cu primul semestru al anului 2010 au inregistrat o scadere, fiind reduse la minimum, fara a periclita siguranta circulatiei", potrivit reprezentantilor companiei.

Astfel, cheltuielile totale in primele sase luni au fost de 296,5 milioane lei, fata de nivelul de 297,2 milioane lei in acelasi interval al anului trecut.

Potrivit datelor companiei, veniturile din transportul de calatori au stagnat la 59,2 milioane lei, in timp ce din publicitate s-au obtinut circa 1,6 milioane lei, fara TVA, cu 12% in avans fata de ianuarie-iunie 2010, de 1,4 milioane lei.

De asemenea, pana in prezent a fost incasata suma de 84.000 lei din vanzarea de cartele magnetice prin automatele puse in functiune pe parcursul lunii iulie.

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a anuntat la intalnirea cu delegatia FMI, CE SI BM, care a avut loc la sfarsitul lunii iulie, ca pierderile operationale ale companiilor de stat, aflate in subordinea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii si monitorizate de FMI, au fost in primul semestru cu 23% mai mici decat tintele asumate.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#metrorex, #metrou, #profit metrorex, #transport comun, #anca boagiu , #stiri Metrorex