Metrorex vrea un buget mai mare pentru realizarea programului de investitii in 2008

Joi, 14 Februarie 2008, ora 14:33
1239 citiri
Metrorex vrea un buget mai mare pentru realizarea programului de investitii in 2008

Metrorex a primit un buget de 78.013 mii lei pentru investitii, bani considerati insuficienti pentru realizarea obiectivelor stabilite pentru anul 2008 si a facut demersuri pentru suplimentarea sumei alocate, potrivit datelor furnizate joi de companie, agentiei NewsIn.

Datele companiei arata ca programul de investitii pe anul 2008 vizeaza finalizarea lucrarii la racordul Nicolae Grigorescu- Linia de Centura, finalizarea lucrarilor de structura la racordul 1 Mai- Laromet pe zona cuprinsa intre statiile 1 Mai si Zarea, finalizarea lucrarilor de compatibilizare a instalatiilor de autorizare si siguranta traficului pe Magistralele 1 si 3.

Totodata, Metrorex are in programul de investitii si inceperea lucrarilor de modernizare a instalatiilor sanitare si de ventilatie pe magistralele in functiune, inceperea lucrarilor de accesabilizare a statiilor de metrou pentru persoanele cu dizabilitati, respectiv montarea de lifturi si escalatoare in toate statiile de metrou si achizitia a sase trenuri noi de metrou.

De suplimentarea fondurilor alocate in anul 2008 Metrorex depinde si punerea in functiune tronsonul Nicolae Grigorescu- Linia de Centura. Pentru Magistrala 5, Drumul Taberei-Pantelimon nu sunt alocate fonduri.

De asemenea, daca suplimentarea de la bugetul de stat se va realiza, Metrorex intentioneaza ca in 2008 sa inceapa elaborarea proiectelor preliminare pentru executia structurii galeriilor si statiilor, in vederea organizarii procedurilor pentru atribuirea lucrarilor, iar firmele care vor realiza aceste lucrari vor fi desemnate prin licitatii publice conform legislatiei in vigoare.

Cifra de afaceri estimata pe anul 2007 de Metrorex este de peste 233.192 mii lei.

Sumele alocate de la bugetul de stat pentru activitatea de investitii, pe anul 2007, s-au ridicat la 260.247 mii lei, fiind utilizate peste 94%.

Compania precizeaza ca pentru realizarea programului de investitii pe 2008 sumele alocate de la bugetul de stat direct, sunt mai mici decat cele din 2007, fiind insuficiente realizarii programului de investitii.

<a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...