Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Topul salariilor la stat

Topul salariilor la stat

Angajatii din cel putin 15 companii de stat au castiguri lunare medii brute de peste 715 euro, aproape duble fata de salariul mediu pe economie care este in prezent de 442 de euro.

O analiza ZF, care a luat in considerare bugetele companiilor aflate in subordinea Ministerului Economiei si a Ministerului Transporturilor, prezinta in topul castigurilor angajatii Administratiei Romane a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA).

In aceasta companie, salariul mediu brut este de 3.100 euro pe luna.

Salariul mediu brut in cadrul Metrorex este de 857 de euro.

Este posibil ca valoarea castigului mediu lunar sa fie mult mai mare, daca luam in considerare faptul ca majoritatea salariilor medii nu includ indemnizatiile membrilor Consiliului de Administratie.

"Intrebarea pe care si-o pun tinerii si angajatii in general cand vad astfel de cifre este: "De ce sa ma chinui sa imi gasesc un loc de munca in privat, unde trebuie sa trec zeci de interviuri si teste, cand pot sa ma angajez la stat, unde lucrurile merg a la longue, salariile sunt bune si nu sunt presiuni atat de mari ca in mediul privat pentru productivitate", comenteaza Mihaela Damian, partener al firmei de executive search Stanton Chase, pentru cotidianul citat.

"In marile multinationale din mediul privat, un salariu de 700 de euro brut este aplicabil in cazul unui specialist cu doi-trei ani de experienta intr-un anumit domeniu.


In ceea ce priveste un salariu lunar de 2.500 de euro vorbim deja de middle manageri, adica o persoana care are in subordine aproximativ zece oameni si trei-cinci ani de experienta in pozitii de management", adauga Oana Datki, country manager la Consulteam, reprezentantul pe piata locala al gigantului in resurse umane Mercer, pentru acelasi cotidian.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1501 ori
Citeste mai multe despresalarii stat top