Ascensiunea meteorica a primarului din New York

Duminica, 26 Iunie 2011, ora 22:12
1916 citiri
Ascensiunea meteorica a primarului din New York

Miliardar, om politic de succes, filantrop convins. Asa s-ar putea caracteriza pe scurt primarul New York-ului, care a recunoscut in repetate randuri ca se gandeste sa se "mute" la Casa Alba.

Michael Rubens Bloomberg s-a nascut in 1942, in Boston. Tatal sau, agent imobiliar, fusese fiul unu imigrant evreu din Rusia.

Mai tarziu, ajunge la Universitatea Johns Hopkins, pe care o termina in 1964, asigurandu-si o licenta in inginerie electrica.

Urmatorul pas in educatia tanarului Bloomberg il aduce la Harvard, unde va parcurge si absolvi cursurile unui master in administrarea afacerilor.

In 1966, ajunge in cadrul in cadrul Salomon Brothers, pe Wall Street. Dupa ani de munca asidua, ajunge sa fie facut partener.

Dupa alti cativa ani, ajunge sa fie concediat.

Nu e o pierdere in adevaratul sens al cuvantului, fiind rasplatit cu un pachet de plati compensatorii de 10 milioane de dolari.

Si-a folosit banii primiti pentru a fonda o institutie de informatii financiare, Market Systems, pe care o va redenumi in 1986 in Bloomberg LP.

Merrill Lynch devine primul mare client si investeste 30 de milioane de dolari in companie.

Bloomberg LP se transforma intr-un gigant media, integrand un post radio de business, o statie de televiziune, un portal de Internet si mai multe reviste print.

Averea lui Bloomberg

In 2009, averea lui Michael Bloomberg era estimata la 16 miliarde de dolari. In acel moment, numai patru americani erau mai bogat ca el.

Pana in martie 2011, averea acestuia creste la 18,1 miliarde de dolari, devenind al 30-lea cel mai bogat om din lume.

Are case in cartierul Upper East Side, din Manhattan, dar si in Londra, Bermuda si Valil.

Si-a folosit toata averea si cunostintele acumlate pe parcursul carierei sale pentru a castiga primaria orasului New York, in noiembrie 2001, fiind puternic sustinut de republicani.

Dupa doua mandate, Bloomberg a cerut printr-un referendum parerea locuitorulor din "Marele Mar" in privinta ridicarii limitei la trei mandate de primar.

Raspunsul cetatenilor, dar si cele 90 de milioane de dolari pe care le-a bagat in campania electorala, l-au ajutat sa castige un al treilea mandat in 2009.

Pentru a nu genera nemultumiri, isi reduce salariul la 1 dolar pe an.

Potrivit Telegraph, fiica cea mica a lui Michael Bloomberg a lansat o carte in care a folosit intamplarile familiei Bloomberg.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#michael bloomberg, #primar, #new york, #miliardari , #stiri Michael Bloomberg