Pro si contra protestelor de pe Wall Street

Marti, 18 Octombrie 2011, ora 09:20
1069 citiri
Pro si contra protestelor de pe Wall Street
Wall Street, blocat de proteste/Sursa: theatlantic.com

In timp ce primarul orasului New York, Michael Bloomberg, nu este de acord cu protestele de pe Wall Street, liderii marilor corporatii spun ca inteleg furia oamenilor.

Michael Bloomberg nu este de acord cu felul in care protestatarii au ales sa ocupe Wall Street-ul. Acesta a spus intr-o conferinta de presa ca dreptul la libera exprimare este prost inteles: "Constitutia nu protejeaza corturile. Protejeaza libera exprimare si intrunirile", declara primarul intr-o conferinta de presa, citat de Business Insider.

Blooberg este deranjat de faptul ca centrul orasului New York a devenit o tabara de corturi: "Sunt locuri in care cred ca este potrivit sa te exprimi si sunt alte locuri in care poti ridica un oras de corturi. Dar nu trebuie sa fie unul si acelas loc", spune edilul.

Totusi, acum o luna, primarul spunea ca protestele pot dura oricat, atata timp cat oamenii respecta legea.

Oamenii de afaceri sunt de acord cu protestatarii

Pe de alta parte, liderii corporatiilor, cei impotriva carora sunt indreptate protestele spun ca inteleg furia oamenilor care au iesit in strada. "Inteleg in parte frustrarea si mania. Aceasta cadere a fost prea indelungata, somajul este prea mare si oamenii au de suferit", spune CEO-ul Wells Fargo, John Stumpf, citat de Financial Times.

Si CEO-ul General Electric, Jeff Immlet, este de acord cu cei care au ocupat Wall Street-ul si indeamna politicienii si oamenii de afaceri sa faca eforturi mai mari pentru a creste exporturile si a crea noi locuri de munca. "Somajul este de 9,1%. Si mai multi sunt cei care sunt angajati pe pozitii inferioare, mai ales dintre tinerii care nu au o diploma de facultate", declara Immlet.

Conform unui studiu facut de Universitatea Quinnipiac, doua treimi dintre locuitorii New York-ului sunt de acord cu protestatarii. In acelas timp, 73% considera ca legile ar trebui sa fie mai dure.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proteste wall street, #Michael Bloomberg proteste Wall Street, #demonstratii Wall Street , #stiri Michael Bloomberg