Michelin Guide 2016: Porneste intr-o aventura culinara in New York

Sambata, 03 Octombrie 2015, ora 00:00
17928 citiri
Michelin Guide 2016: Porneste intr-o aventura culinara in New York
Foto: Facebook/Chef\'sTable at Brooklyn Fare

2016 vine cu surprize placute pentru gurmanzii care au programate vizite in New York.

Metropola americana tocmai si-a primit laurii pentru cele mai bune restaurante in ghidul Michelin 2016, asa ca ar fi bine iti programezi o cina la unul din aceste localuri.

Nu sunt foarte mari modificari in topul primelor 6 restaurante newyorkeze, dar chef-ii care au in stapanire bucatariile lor au reusit sa mentina standardele artei culinare la nivelul celor 3 stele, informeaza New York Times.

Chef's Table at Brooklyn Fare

Foto: Facebook/ Chef's Table at Brooklyn Fare

Ca de obicei, chef Cesar Ramirez face un tur de forta zilnic in fata oaspetilor localului cu o serie de specialitati culinare menite sa te faca sa revii oricand in restaurantul din Brooklyn.

Nu rata muschiul de vita cu trufe. Este un preparat senzational pe care talentatul chef Ramirez ti-l va pregati chiar in fata ochilor.

Eleven Madison Park

Vrei sa savurezi aroma bucatarie frantuzesti chiar si in inima New Yorkului?

Foto: Facebook/ Eleven Madison Park

Nimic mai simplu, Eleven Madison Park este un restaurant cu specific frantuzesc, iar chef Daniel Humm este recunoscut chiar si in Europa pentru finetea preparatelor sale.

Le Bernardin

Partea buna a "orasului care nu doarme niciodata" este ca imbina o multime de culturi chiar si in ceea ce priveste arta culinara.

Foto: Facebook/ Le Bernardin

Le Bernardin este un restaurant cu specific marin, unde chef Eric Ripert face minuni in reinterpretarea retetelor traditionale intr-un stil modern si in inventarea unor noi delicatese.

Incearca o portie de ton alb cu muschi de vita kobe si vei ramane extaziat in fata inspiratei combinatii.

Masa

Daca iti place sushi, Masa este locul spre care sa iti indrepti pasii. Din spusele criticilor culinari, savoarea data bucatelor traditionale japoneze merita singura chiar si un drum la New York.

Foto: Facebook/Masa Sushi Restaurant

Prezentarea este un adevarat spectacol, iar gustul preparatelor iesite din mainile lui chef Takamaya sunt divine. Deci, poti lua directia Times Square daca vrei sa traiesti o experienta unica a gustului.

Per Se

In cazul in care esti cu familia si cauti cel mai linistit local numai sta pe ganduri si indreapta-te spre Columbus Circus.

Foto: Wikimedia

Restaurantul PerSe este un exemplu de rafinament atat in ceea ce priveste designul salii, cat si al mancarurilor gatite sub privirea atenta a lui chef Thomas Keller.

Jean-Georges

Dupa o plimbare in Central Park, o cina la Jean-Georges, restaurantul cu specific frantuzesc de la intersectia strazii 59 cu Columbus, poate marca sfarsitul unei zile perfecte.

Foto: Facebook/Chef Jean-Georges

Dar nu uita, fa-ti rezervare din timp! Localul este asaltat de vedete si de oamenii de afaceri, printre ultimii vizitatori de marca care au vrut sa il cunoasca pe chef Jean Georges numarandu-se si Oprah Winfrey.

#restaurante New York, #calatorie New York, #arta culinara , #Cota de piata