Michelin vinde fabrica din Algeria si concediaza 700 de angajati in Franta

Luni, 10 Iunie 2013, ora 16:01
2273 citiri
Michelin vinde fabrica din Algeria si concediaza 700 de angajati in Franta

Michelin, al doilea mare producator de anvelope din lume, va renunta la 700 de angajati din Franta, continuand tendinta inregistrata in randul producatorilor industriali de a-si reduce personalul, ca raspuns la declinul vanzarilor auto in Europa, transmite Reuters.

Michelin are aproximativ 63.000 de angajati in Europa, din care 24.000 in Franta.

De asemenea, grupul francez Michelin, care are aproximativ 63.000 de angajati in Europa, a anuntat investitii de 800 milioane de euro (1,1 miliarde de dolari) pentru imbunatatirea competitivitatii fabricilor din Franta si majorarea exporturilor.

Totodata, compania franceza a raportat ca va opri productia de anvelope pentru camioane in acest an in Algeria si a anuntat ca a vandut participatia de 67% a fabricii sale din Algeria companiei private algeriene Cevital.

Grupul Michelin si-a inceput activitatea in Romania in august 2001. In prezent, Michelin are in Romania aproape 3.000 de angajati, trei uzine - doua la Zalau si una la Floresti - si o retea comerciala.

Incepand cu anul 2005, Romania a devenit centru regional pentru operatiunile comerciale ale grupului Michelin in Albania, Bulgaria, Croatia, Bosnia, Macedonia, Muntenegru si Serbia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#inchidere fabrica Michelin Algeria, #investitii Michelin, #concediere angajati Michelin , #Investitii