Adidas, Total si Michelin, suspectate de evaziune fiscala

Miercuri, 01 Aprilie 2009, ora 12:21
2290 citiri
Adidas, Total si Michelin, suspectate de evaziune fiscala

Parchetul din Paris se pregateste sa demareze o investigatie impotriva companiilor Michelin, Total si Adidas, acestea fiind suspectate de evaziune fiscala in Liechtenstein, scrie miercuri Les Echos.

Inaintea summitului G20, al celor mai industrializate 20 de state, care va avea loc joi la Londra, actiunea autoritatilor pariziene denota mobilizarea Frantei impotriva paradisurilor fiscale.

Autoritatile din Paris au fost alertate de directia generala a finantelor publice la mijlocul lunii decembrie 2008, au indicat marti oficialii parchetului, confirmand informatiile publicate in cotidianul Le Parisien.

Aceste trei cazuri reprezinta in sine "o parte semnificativa" din frauda atribuita clientilor francezi ai bancii LGT din Liechtenstein, ridicata la aproximativ un miliard euro.

Infractiunea nu a fost calificata inca, dar cea mai probabila ipoteza descrie actiunea celor trei grupuri ca fiind spalare de bani. De asemenea, perioada in care au actionat companiile nu este inca oficiala.

Aceasta ar fi putut avea loc cand Elf era o companie separata de Total, inainte de 2000, iar Adidas se afla sub control francez.

Marti, Total a negat acuzatiile privind carora ar fi pus bazele companiei Elf Trading in vederea spalarii de bani, grupul Michelin avand o pozitie similara. 

Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#adidas, #bani, #companii, #evaziune, #fiscala, #michelin, #spalare, #total , #stiri Michelin