Firmele franceze vor selecta peste o mie de candidati la Forumul Francofon al Muncii

Marti, 27 Martie 2007, ora 15:27
1073 citiri

Companiile franceze care activeaza in Romania vor oferi peste o mie de locuri de munca la editia de anul acesta a Forumului Francofon al Muncii, de la World Trade Plaza, a declarat, marti, vicepresedintele Camerei Franceze de Comert si Industrie in Romania (CCIFER), Christophe Benzimra.

La aceasta editie vor participa 30 de societati, care vor recruta personal pentru toate sectoarele de activitate, de la ingineri, informaticieni, reprezentanti comerciali, consilieri, agenti pentru marea distributie, dar si juristi, economisti, consultanti si contabili, a declarat Christophe Benzimra.

Potrivit organizatorilor, la forum pot participa atat cei care doresc sa-si reorienteze cariera, dar si cei interesati de oferte de stagii pe o anumita perioada de timp. "Se fac recrutari pentru toate profesiile, la toate nivelurile", a precizat vicepresedintele CCIFER. "Trebuie sa convingem romanii sa renunte la expatriere si sa-si dezvolte o cariera in Romania, acesta fiind principalul obiectiv al forumului", a adaugat Christophe Benzimra.

Forumul va gazdui si un seminar pentru candidatii care doresc sa afle mai multe detalii despre companiile prezente si planurile lor de recrutare. Participantii la seminar vor putea participa la o tombola prin care pot castiga un week-end pentru doua persoane la Paris.

Forumul se va desfasura pe 29 martie, editie la care vor participa companii multinationale renumite, precum Carrefour, BRD Groupe Societe Genarale, Cora, Renault, Michelin, dar si societati care au intrat recent pe piata din Romania.

Anul trecut, aproximativ 2.000 de candidati si-au gasit deja un loc de munca in cadrul unei companii franceze si au fost depuse peste 8.000 de curriculum vitae.

Evenimentul este organizat de Camera Franceza de Comert si Industrie in Romania in colaborare cu Ambasada Frantei, Sectia Romana a Consilierilor de Comert Exterior si Agentia Universitara a Francofoniei.

Camera Franceza de Comert, Industrie si Agricultura in Romania reuneste peste 250 de societati membre si reprezinta peste 1.000 de oameni de afaceri. CCIFER ofera sprijin firmelor franceze care doresc sa se extinda pe piata din Romania. In acest an, Camera Franceza de Comert, Industrie si Agricultura in Romania aniverseaza 10 ani de activitate.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)