Microsoft, profit peste estimari in trimestrul trei

Vineri, 21 Octombrie 2011, ora 11:39
1261 citiri
Microsoft, profit peste estimari in trimestrul trei
Intrarea in campusul companiei din Redmont, Washington/Sursa: wikipedia.org

Profitul companiei Microsoft a crescut cu 6% in trei luni si s-a situat peste estimarile analistilor.

Cel mai mare producator de software din lume a raportat un venit net de 5,74 miliarde de dolari, pana la sfarsitul lunii septemrie, fata de 5,41 miliarde de dolari pentru aceeasi perioada a anului trecut, informeaza BBC.

Vanzarile au crescut fata de anul trecut cu 7,3% atingand 17,4 miliarde de dolari, fata de 17,2 miliarde cat estimasera initial analistii consultati de Bloomberg.

Motoarele cresterii profitului au fost pachetul Microsoft Office si sistemul de operare Microsoft Windows.

Succesul inregistrat este important, in conditiile in care piata PC scade de la o zi la alta. "Acest rezultat poate fi vazut ca o usurare, avand in vedere ingrijorarile fata de piata PC si mediul macroeconomic", a spus analistul Tony Ursillo, citat de Bloomberg.

"Este impresionant sa fii in stare sa depasesti tinta de profit, pentru ca stim cu totii ca mediul PC este slabit", a spus analistul BGC Partners, Colin Gillis, citat de BBC.

Vanzarile de calculatoare au crescut in trimestrul trei cu doar 3,2%, sub estimarea de 5,1%. Motivele principale sunt situatia economica incerta si dezvoltarea tabletelor si a smartphone-urilor.

#profit microsoft, #vanzari Microsoft, #venituri Microsoft , #Cifra de afaceri