Dominatia Microsoft Office nu va lua sfarsit: Incepe o noua era

Miercuri, 18 Iulie 2012, ora 18:34
2023 citiri
Dominatia Microsoft Office nu va lua sfarsit: Incepe o noua era

Timp de peste 20 de ani, Microsoft Office a fost cea mai folosita unealta din lume pentru lucrul la birou. Cine are un job in cadrul caruia sta in fata unui computer foloseste, probabil, Word, Excel, PowerPoint si/sau Outlook.

Sansele ca folosirea software-ului Microsoft sa-ti placa sunt, probabil, scazute. Si, mai mult decat proababil, nu l-ai urmarit pe Steve Ballmer, CEO-ul Microsoft, cand a anuntat cele mai noi caracteristici ale viitoarei generatii Office.

Un lucru este insa sigur. Extensia .doc a devenit parte din viata noastra. Poti fi un utilizator pasionat de design, dar nicio sansa sa nu treaca o saptamana fara sa intalnesti un fisier .xls sau .ppt.

Microsoft a prezentat publicului, pentru prima data, luni, noua versiune Office, care a fost proiectata speciala pentru ecranele de tip touchscreen, pentru social networking si pentru cloud computing.

Steven Ballmer, directorul executiv al Microsoft, a descris noile produse spunand ca fac parte "din cea mai ambitioasa lansare a Microsoft Office de pana acum".

Cum poate, in aceste conditii, o companie precum Microsoft, care detine in acest segment peste 90% din piata clientilor de business si care ii genereaza vanzari anuale de peste 20 de miliarde de dolari sa riste anuntand o noua strategie pentru Office?

Noua versiune Office: Microsoft paseste in lumea tabletelor.

Analistii spun ca, din punctul de vedere al loialitatii clientilor pentru Office, Microsoft nu va suferi nicio schimbare, potrivit Wired. Este vorba pur si simplu de inertie. Companiile care tin fraiele economiei globale folosesc Office.

"Daca scrii un document prin intermediul unui produs si il deschizi cu un alt produs software, nu exista nici cea mai mica sansa ca acel document sa arate exact la fel", spune analistul Gartner Michael Silver.

El a declarat ca nici macar o versiune gratuita, clonata, a Office, care este pe piata de 12 ani, nu a reusit sa opreasca dominatia Microsoft.

Google este concurentul cel mai redutabil pentru Office-ul produs de Microsoft, prin oferirea unui pachest de servicii compatibile intre ele si de tip cloud. Acelasi lucru il incearca si Microsoft cu noua sa versiune Office 2013. Dar in timp ce Google se straduieste sa ofere utilizatorilor sai o varianta a Office-ului, dar online, lumea corporatista nu s-a grabit sa-i imbratiseze serviciile.

In aceste conditii, "cel mai mare competitor pentru Microsoft Office este o versiune mai veche a acestui pachet, pe care utilizatorii deja o folosesc", a spus analistul Gartner.

Adica, desi alternativele exista, ele sunt disponibile doar utilizatorilor individuali, care nu sunt constransi de politica IT a companiei si de limitarea utilizarii programelor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Microsoft Office 2013, #google docs, #Microsoft software , #Cota de piata