Analistii prezic sfarsitul Yahoo! Sunt de domeniul trecutului, nu-i mai cumpara nimeni

Miercuri, 30 Martie 2016, ora 17:25
5432 citiri
Analistii prezic sfarsitul Yahoo! Sunt de domeniul trecutului, nu-i mai cumpara nimeni
Foto: Flickr/Yahoo

Analiza ofertelor preliminare pentru preluarea Yahoo! arata ca sfarsitul companiei nu mai poate fi evitat, dupa unii analisti de peste ocean. Chiar daca Microsoft a anuntat ca va face o oferta, gestul ar putea fi doar unul de imagine.

Intr-o interventie la postul TV CNBC, analistul Trip Chowdry a prevestit un final trist pentru Yahoo!, considerand ca pana pe 11 aprilie nu vor aparea oferte concrete pentru preluarea companiei.

Fara oferte serioase

Chowdry, care conduce si firma Global Equities Research, considera ca, dintr-un punct de vedere fundamental, nicio firma nu va fi interesata sa cumpere Yahoo!, nici macar Microsoft.

Saptamana trecuta, un raport al Re/Code anunta ca gigantul IT din Seattle ar fi interesat sa sustina o oferta a fondurilor de capital privat pentru achizitionarea Yahoo!.

"Cred ca Microsoft se va alia cu orice orice competitor din randul fondurilor de capital privat pentru a demonstra ca inca isi mentine influenta si pentru a continua sa foloseasca sistemul sau de cautare Bing pe domeniile Yahoo!", considera Trip Chowdry.

Yahoo! si Microsoft au dezvoltat un parteneriat in 2009, dar contractul a fost supus unor amendamente anul trecut, data de la care Microsoft a inceput sa plateasca catre Yahoo! un procent din veniturile generate de publicitate plasata pe Bing.

O singura speranta

In 2008, Microsoft a facut o oferta de aproape 45 de miliarde de dolari pentru a prelua Yahoo!, in speranta ca va bloca astfel ascensiunea Google.

Oferta de atunci si una imediat urmatoare, cu aproape 5 miliarde dolari mai consistenta, au fost respinse, fapt ce i-a facut pe sefii Microsoft sa abandoneze acest proiect.

Pentru moment, liderii Microsoft s-au abtinut de la orice comentariu privind revenirea asupra proiectului de a prelua Yahoo!.

In ultimele luni, Yahoo! a incercat sa acopere o parte din pierderi prin restructurarea posturilor din companie si o incercare de a se debarasa de actiunile detinute in cadrul gigantului comercial online al Chinei, Alibaba.

Chiar si o inlocuire a managerilor nu ar mai putea salva compania, crede Chowdry, desi varianta are sustinere din partea investitorilor activisti din cadrul fondului Starboard Value. "Nu ar face decat sa vina cu noi strategii, sortite oricum esecului", sustine analistul american.

Chowdry crede ca o singura raza de speranta se intrevede si aceasta consta in preluarea Yahoo! de catre Alibaba.

In acest moment, Yahoo! detine actiuni de 24 de miliarde de dolari in cadrul companiei fondate de Jack Ma, dar Alibaba arata mult mai bine din punct de vedere al rezultatelor financiare din ultimii ani.

11 aprilie este data la care Consiliul de Administratie al Yahoo! vrea sa analizeze ofertele depuse pentru preluarea companiei.

Google Maps vrea sa îi ajute pe utilizatori să găsească cele mai bune locuri din oraș
Google Maps vrea sa îi ajute pe utilizatori să găsească cele mai bune locuri din oraș
Google a anunțat recent implementarea unei noi funcții de inteligență artificială în aplicația Google Maps, destinată să transforme modul în care utilizatorii descoperă noi locuri....
Vești bune pentru șoferii cărora le place să circule pe drumuri de munte: Transapuseana capătă contur. A fost inaugurat un lot de 43 km FOTO
Vești bune pentru șoferii cărora le place să circule pe drumuri de munte: Transapuseana capătă contur. A fost inaugurat un lot de 43 km FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
#vanzare yahoo, #oferte preluare Yahoo, #cumparatori Yahoo , #Investitii