Microsoft, la un pas de o achizitie de 1 miliard de dolari

Joi, 14 Iunie 2012, ora 13:01
1315 citiri
Microsoft, la un pas de o achizitie de 1 miliard de dolari

Gigantul IT american Microsoft se afla in discutii pentru achizitia Yammer Inc., operator al unei retele de socializare pentru afaceri, din dorinta de a integra produselor sale unelte pentru retelele de socializare.

Conform unor surse care au dorit sa isi pastreze anonimatul, Microsoft ar putea plati peste 1 miliard de dolari pentru Yammer Inc. Tranzactia ar putea fi semnata chiar in zilele urmatoare, negocierile fiind intr-un stagiu avansat. Cu toate acestea, niciuna din companii nu doreste sa comenteze pe aceasta tema, discutiile avand caracter privat, scrie Bloomberg.

Atat Frank Shaw, purtator de cuvant al Microsoft, cat si Deanna McPherson, purtator de cuvant al Yammer, au refuzat sa comenteze despre potentiala intelegere dintre cele doua companii.

Prin aceasta achizitie, Microsoft, cel mai mare producator de software din lume, ar putea "castiga" o serie de unelte de social-networking pe care le-ar putea integra produselor pe care le ofera clientilor corporate, dat fiind publicul tinta al retelei de socializare Yammer.

Prin intermediul achizitiei Yammer, Microsoft ar avea de castigat in fata mai multor competitori. Primul este Salesforce.com Inc, care a reusit sa obtina unelte de social media dupa ce a cumparat Buddy Media Inc cu 745 milioane de dolari, la inceputul lunii. De altfel, un alt important rival al Microsoft, Oracle Corp, a cumparat recent doua companii care analizeaza date de pe site-urile de socializare - Vitrue Inc si Collective Intellect Inc.

Yammer a fost infiintata in 2008, in San Francisco. Creatorul startup-ului este David Sacks, fost director al PayPal Inc, care a reusit sa atraga peste 140 milioane de dolari in fonduri din parte firmelor de investitii pentru a-si cladi afacerea. Reteaua de socializare este folosita in prezent de peste 200.000 de companii, printre care nume sonore ca Ford Motor Co si EBay Inc.

Yammer dispune de unelte asemanatoare cu cele folosite de popularul Facebook, dar care se adreseaza discutiilor interne ale companiilor.

Microsoft are mai multe legaturi in domeniul retelelor de socializare, fiind unul din primii investitori majori ai Facebook, companie care s-a listat la bursa in luna mai, cel mai mare anticipat IPO si un mare esec. De altfel, Microsoft a lansat recent propriul site de socializare, denumit So.cl.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#afaceri Microsoft, #Microsoft Yammer, #achizitii Microsoft , #Investitii