Noi dezvaluiri in cazul de spionaj informatic. Microsoft ar fi ajutat autoritatile americane

Vineri, 12 Iulie 2013, ora 17:31
1542 citiri
Noi dezvaluiri in cazul de spionaj informatic. Microsoft ar fi ajutat autoritatile americane

Microsoft a colaborat indeaproape cu serviciile americane de informatii cu scopul de a permite interceptarea utilizatorilor sai, ajutand Agentia pentru securitate nationala (NSA) sa ocoleasca sistemul de criptare al companiei, potrivit unor documente "strict secrete".

Documentele arata ca Microsoft a ajutat NSA sa ocoleasca criptarea cu scopul de a raspunde unor ingrijorari ale agentiei, care se temea ca nu va putea intercepta conversatii online pe noul portal Outlook.com; ca agentia avea deja acces, in etapa prealabila criptarii la e-mailuri pe Outlook.com, inclusiv pe Hotmail si ca gigantul a colaborat cu FBI anul acesta pentru a permite NSA un acces mai usor via PRISM la serviciul de tip nor de stocare SkyDrive, care are in prezent peste 250 de milioane de utuilizatori in intreaga lume, dezvaluie The Guardian online.

Documentele mai arata ca Microsoft a colaborat si cu Unitatea FBI pentru Interceptarea Datelor pentru a "intelege" potentiale probleme privind o optiune oferita de Outlook.com ce le permite utilizatorilor sa creeze adrese de e-mail de tip alias; ca in iulie 2012, dupa noua luni de la cumpararea Skype de catre Microsoft, NSA s-a laudat ca o noua capabilitate a triplat numarul de apeluri video pe Skype colectate prin PRISM si ca materialul colectat prin PRISM este impartasit in mod curent cu FBI si CIA, un document NSA calificand programul drept "un sport de echipa".

Potrivit publicatiei britanice, ultimele dezvaluiri despre NSA releva si mai mult tensiunile dintre Silicon Valley si administratia Obama. Toate firmele majore in domeniul ITC depun eforturi de lobby ca Guvernul sa le permita sa dezvaluie amploarea si natura cooperarii lor cu NSA, pentru a da curs ingrijorarilor clientilor cu privire la securitate.

Directorii acestor giganti se confrunta cu dificultati in a se distanta de probele privind colaborarea si insista asupra faptului ca este vorba despre o obligatie legala.

Ultimele documente provin de la divizia NSA Special Source Operations (SSO), calificata de Edward Snowden drept "bijuteria coroanei" agentiei. Ea este insarcinata cu toate programele ce vizeaza sistemele comunicatiilor americane, prin parteneriate de tip corporatist ca PRISM, iar FBI actioneaza ca legatura intre agentiile de informatii si Silicon Valley in privinta PRISM.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Microsoft scandal spionaj informatic, #Microsoft NSA Prism, #spionaj informatic SUA , #Investitii