Microsoft Romania: Noul director va fi anuntat intr-o luna

Marti, 15 Ianuarie 2013, ora 12:14
2446 citiri
Microsoft Romania: Noul director va fi anuntat intr-o luna
Sorin Eftene (director interimar) si Ronald Binkofski (fostul director Microsoft)

Noul director al Microsoft Romania ar putea fi anuntat intr-o luna, potrivit directorului de resurse umane al companiei, Vlad Bog.

Microsoft Romania se afla in fata celei de-a cincea schimbari a directorului general, dupa plecarea polonezului Ronald Binkofski, care va prelua sefia subsidiarei Microsoft Polonia, o afacere de patru ori mai mari decat cea din tara noastra.

"Cautam pe cineva cu experienta in vanzari, care poate reprezenta o organizatie de marimea Microsoft Romania", a declarat Vlad Bog in cadrul unei intalniri cu mass-media, organizata de catre reprezentantii Microsoft.

"Am inchis prima lista cu candidati. Daca vom alege din aceasta lista, am putea face anuntul intr-o luna. Sunt sanse ca acesta sa fie roman", a mai spus directorul de resurse umane al Microsoft Romania.

Ronald Binkofski a spus ca nu se astepta la decizia luata de conducerea Microsoft.

"A fost o schimbare neasteptata. Ma asteptam sa stau mai mult, dar corporatia a cerut prezenta mea in Polonia, o piata cu mult mai mare.

"Avem o conducere stabila, care poate administra afacerea cel putin la nivel temporar".

Microsoft are peste 400 de angajati in ROmania, dintre care in jur de 200 sunt ingineri care lucreaza la centrul de suport tehnic din Bucuresti. Anul acesta, Microsoft va mari echipa centrului, cu aproximativ 100 de angajati, dupa cum declara anul trecut pentru Business24 directorul Centrului de Suport Tehnic Global al Microsoft Romania, Florin Grama.

Interviu Microsoft: Angajam 100 de oameni la centrul de suport

Directorul interimar al Microsoft Romania, Sorin Eftene, a declarat ca prioritatea sa este "mentinerea si pastrarea unei administrari normale" a companiei.

Oficialii Microsoft Romania au mai declarat ca rata pirateriei la nivel local, in ceea ce priveste sistemul de operare Windows, a ajuns la 64%, un ritm similar cu piata din Bulgaria.

Intrebat ce solutii IT din Romania ar recomanda in Polonia, Ronald Binkofski a spus ca apreciaza solutiile de telemedicina, initiate in sistemul medical romanesc de catre Raed Arafat.

Business-ul Microsoft Romania

Microsoft Romania a inregistrat in prima jumatate a anului 2012 "cresteri pe toate liniile de business", a spus Ronald Binkofski.

"A fost o crestere de 6-7%, iar in anumite zone a fost o crestere de doua cifre", a spus oficialul companiei.

Compania Microsoft este prezenta in Romania de 16 ani si a ajuns la afaceri de peste 30 de milioane de euro, potrivit informatiilor de pe site-ul Ministerului de Finante.

Primul director al Microsoft Romania a fost Silviu Hotaran, care a condus compania in perioada 1996-2004 si 2007-2008. I-a urmat Ovidiu Artopolescu, care a fost la conducerea companiei in perioada 2004-2007 si Calin Tatomir (2008-2010).

Presiune mare pe conducerea companiei. Miza: un contract record cu statul

Guvernul Romaniei este in discutii cu Microsoft Romania pentru un contract in valoare de 33 de milioane de euro, care vizeaza utilizarea produselor Microsoft in institutiile publice si in sistemul de invatamant.

Pe 18 decembrie, Guvernul a discutat in sedinta memorandumul referitor la negocierile purtate cu Microsoft Romania. Astfel, s-a luat in discutie implementarea masurilor aprobate in sedinta din 24 octombrie, printr-un memorandum care a avut ca tema "Masuri necesare pentru utilizarea licentelor Microsoft in institutiile publice si sistemul educational".

Achizitiile ar urma sa asigure nevoile de licentiere a institutiilor publice si sa demareze pe 1 ianuarie 2013, urmand ca suma sa fie achitata in martie 2013, potrivit memorandumului intocmit de Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#director general Microsoft Romania, #angajari microsoft, #Sorin Eftene Microsoft, #Ronald Binkofski director Microsoft Romania , #Management