Microsoft se reorganizeaza. Se va concentra pe dispozitive si servicii

Marti, 04 Iunie 2013, ora 10:00
1411 citiri
Microsoft se reorganizeaza. Se va concentra pe dispozitive si servicii
Seful Microsoft pregateste o reorganizare masiva a companiei. Sursa foto: The Guardian

Directorul general al Microsoft, Steve Ballmer, pregateste reorganizarea grupului pentru reducerea numarului de divizii si concentrarea pe dispozitive, precum telefoane mobile si tablete, si servicii, au declarat surse apropiate situatiei.

Schimbarile vor da mai multe responsabilitati unor directori precum Satya Nadella, sefa diviziei de servere, Don Mattrick, conducatorul Xbox, Qi Lu, seful diviziei online si Tony Bates, presedintele Skype, transmite Bloomberg.

Directorul dezvoltarii corporatiste si de strategie, Andy Lees, va pleca probabil din companie in lunile urmatoare, au aratat sursele.

Ballmer incearca sa castige cota de piata pe segmentul telefoanelor mobile si tabletelor, anuntand anul trecut o schimbare de strategie pentru concentrarea pe dispozitive IT si servicii pe Internet.

Planurile referitoare la reorganizarea conducerii nu sunt finalizate si ar putea suferi modificari, au precizat sursele.

Una dintre ideile luate in considerare este reducerea numarului diviziilor de la opt la patru. Grupul ar urma sa aiba o divizie pentru companii condusa de Nadella, una de hardware coordonata de Mattrick, una pentru aplicatii si servicii supravegheata de Lu si una pentru sisteme de operare condusa de Terry Myerson, seful Windows phone, si Julie Larson-Green, sefa Windows engineering. Bates va avea la randul sau un rol important in grup, a spus sursa.

Un purtator de cuvant al Microsoft, Peter Wootton, a refuzat sa comenteze.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Pierderi colosale de 38.000 de miliarde de dolari: Care este cauza
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Pierderi colosale de 38.000 de miliarde de dolari: Care este cauza
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#reorganizare Microsoft, #afaceri Microsoft, #dispozitive Microsoft, #servicii Microsoft, #Microsoft telefonie mobila , #Management