Un expert Microsoft prezice disparitia telefoanelor mobile

Luni, 08 Mai 2017, ora 10:11
9030 citiri
Un expert Microsoft prezice disparitia telefoanelor mobile
Foto: Microsoft

Dupa usturatoarea experienta Nokia, Microsoft a renuntat la divizia smartphone din cadrul companiei, iar unul dintre directori anunta ca nici nu se intrevad sanse ca masura sa fie anulata.

Alex Kipman, omul aflat in spatele inventiei HoloLens, canta prohodul epocii smartphone, sustinand ca dispozitivul a atins deja potentialul maxim si nu mai poate aduce nimic nou, relateaza CNBC.

"Telefonul este deja mort. Oamenii inca nu au realizat asta", a afirmat Kipman, care sustine ca aceasta masura nu este o pierdere pentru compania pe care o reprezinta.

Comentariul sau ar putea reprezenta o surpriza pentru alti giganti IT, asa cu este Apple, care a raportat recent vanzari de 50 de milioane de iPhone-uri in primul trimestru al acestui an.

Cifra insa, oricat de impresionanta s-ar dovedi, i-a dezamagit pe investitori, acestia asteptand rezultate mult mai bune, in special pe piata din China.

Pe de alta parte, Microsoft nu a facut decat doi-trei pasi timizi in competitia acerba de pe piata smartphone, dupa achizitia Nokia in 2013, compania din Seattle trecand direct la restructurarea locurilor de munca din divizia de profil.

In schimb, executivii Microsoft par sa se fi concentrat pe o alta nisa, laptopul Surface reprezentand un competitor redutabil pentru sistemele similare lansate de Google si Apple: Chromebook, respectiv iPad.

In acelasi timp, directorul de marketing Yusuf Mehdi a declarat intr-un interviu acordat Bloomberg ca Microsoft ar putea sa reia activitatea in divizia smartphone, dar cu conditia ca industria sa se dovedeasca inca o data capabila de un salt revolutionar in crearea acestor dispozitive.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#divizie smartphone Microsoft, #industrie smartphone, #vanzari smartphone , #Management