Profitul Microsoft a crescut cu 29% in anul fiscal incheiat in iunie

Vineri, 19 Iulie 2013, ora 11:54
1370 citiri
Profitul Microsoft a crescut cu 29% in anul fiscal incheiat in iunie

Profitul grupului american Microsoft a crescut cu 29% in anul fiscal incheiat in iunie, de la 16,98 miliarde de dolari in anul fiscal anterior, la 21,86 miliarde de dolari, in timp ce veniturile au avansat cu 5,6%, la 77,85 miliarde de dolari.

Rezultatul de anul trecut a fost afectat de un cost exceptional de 6,2 miliarde de dolari legat de achizitia AQuantive Inc de catre Microsoft.

Pentru trimestrul al patrulea al anului fiscal, intervalul aprilie-iunie, Microsoft a anuntat un profit de cinci miliarde de dolari, fata de un rezultat negativ de 492 milioane de dolari in urma cu un an. Grupul american a contabilizat costul legat de achizitia AQuantive in trimestrul al patrulea al anului fiscal anterior.

Rezultatul la trimestru al Microsoft s-a situat sub asteptarile analistilor consultati de Bloomberg, ca urmare a reducerii cererii consumatorilor pentru computere care ruleaza sistemul de operare Windows.

Profitul a fost, de asemenea, influentat negativ si de un cost exceptional de 900 de milioane de dolari legat de stocurile de tablete Surface. Fara acest cost, castigul pe titlu s-a situat la 66 de centi pe actiune, in timp ce analistii anticipau 75 de centi.

Veniturile s-au situat la 19,9 miliarde de dolari, de asemenea sub estimarile analistilor, de 20,7 miliarde de dolari.

"Datele privind PC-urile au fost mai urate decat se astepta multa lume si existau, de asemenea, estimari pentru vanzari Surface mai mari decat au fost acestea in realitate", a declarat Mark Moerdler, analist la Sanford C. Bernstein din New York.

Vanzarile Windows se afla sub presiunea cererii slabe pentru PC-uri, reflectand cinci trimestre de scadere, noteaza Bloomberg. Microsoft a inregistrat venituri de 4,4 miliarde de dolari din vanzarea Windows, comparativ cu estimarile de 4,8 miliarde de dolari ale analistilor consultati de Bloomberg.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#profit microsoft, #rezultate financiare Microsoft 2013, #vanzari Microsoft Windows, #venituri Microsoft , #Profit