Profitul Microsoft a scazut in 2012, dar situatia este mai buna decat se estima

Vineri, 20 Aprilie 2012, ora 13:31
1157 citiri
Profitul Microsoft a scazut in 2012, dar situatia este mai buna decat se estima

Profitul Microsoft a scazut usor in primele trei luni ale acestui an, la 5,1 miliarde de dolari, depasind insa estimarile analistilor, iar veniturile au urcat cu 6%, la 17,4 miliarde dolari, datorita performantei peste asteptari a pietei PC-urilor.

Compania americana care produce sistemul de operare Windows a avut, in perioada corespunzatoare a anului trecut, un profit net de 5,2 miliarde dolari si vanzari de 16,4 miliarde dolari.

Profitul companiei a depasit estimarile analistilor contactati de Reuters, datorita vanzarilor de computere personale, care au rezistat mai bine decat se estima la asaltul tabletelor.

In primele noua luni ale anului fiscal 2011-2012, incheiate la 31 martie, Microsoft a avut venituri de 55,6 miliarde dolari, in urcare cu 6%, si un profit de 17,4 miliarde dolari, fata de 17,2 miliarde dolari in intervalul corezpunzator al perioadei anterioare de raportare.

Microsoft pregateste pentru acest an o versiune pentru tablete a Windows si spera ca va reusi, in 2012, sa stirbeasca dominatia Apple si Google pe piata smartphone-urilor si tabletelor.

Microsoft nu a anuntat cand va fi lansat Windows 8, urmatoarea versiune a celui mai popular sistem de operare, insa majoritatea expertilor din industrie se asteapta la aparitia produsului pe piata in apropierea lunii octombrie. Windows 8 va deschide o noua nisa pe piata tabletelor si s-ar putea dovedi un concurent redutabil pentru iPad-ul gigantului Apple.

Piata asteapta in aceeasi perioada si o noua varianta a sistemului Windows Phone pentru smartphone-uri.

Actiunile Microsoft au crescut cu 2,5% la New York in sedinta electronica de tranzactionare de joi seara, atingand maximul ultimilor patru ani, si sunt in urcare cu 20% de la inceputul anului. Totusi, actiunile Microsoft se tranzactioneaza inca sub cotatiile de acum 10 ani, in principal din cauza perceptiei ca Microsoft nu aduce suficiente inovatii pentru a se putea bate cu Apple si Google.

#profit Microsoft 2012, #piata PC Microsoft, #Windows 8 Microsoft , #Profit