Microsoft rade divizia smartphone: Concediaza inca 1.850 de angajati din fosta fabrica Nokia

Miercuri, 25 Mai 2016, ora 17:12
8048 citiri
Microsoft rade divizia smartphone: Concediaza inca 1.850 de angajati din fosta fabrica Nokia
Foto: Wikimedia

Microsoft a decis sa reduca cat mai mult pierderile inregistrate de divizia sa smartphone, ba chiar s-ar putea sa si renunte la acest segment de operatiuni.

1.850 de locuri de munca vor disparea din fabrica Microsoft Mobile din Finlanda, achizitionata de compania americana odata cu Nokia, raporteaza CNN Money.

Afacerea Nokia s-a dovedit in timp o paguba pentru Microsoft, iar directorii corporatiei americane vor sa se debaraseze de acest activ.

Concedierilor vor debuta de anul viitor, conform planului anuntat de gigantul IT, iar cifra este relativ redusa, comparativ cu cele 25.000 de joburi taiate din organigrama Nokia si a diviziei smartphone in ultimii doi ani.

Cel care a redus drastic numarul de locuri de munca in acest sector este Satya Nadella, actualul director executive al companiei Microsoft.

Predecesorul sau, Steve Balmer pare sa fi luat cea mai neinspirata decizie in 2013, atunci cand a achizitionat compania finlandeza Nokia pentru suma de 5,4 miliarde de euro.

Noua runda de restructurari va genera cheltuieli in bugetul Microsoft de peste 950 de milioane de dolari, din care 200 de milioane sunt rezervate pentru plata salariilor compensatorii catre angajatii Microsoft Mobile.

Restul diviziei smartphone, inclusiv HMD Mobile, fosta divizie de telefoane ieftine a Nokia, ar putea fi vanduta catre FIH Mobile, o subsidiara a Foxconn, 4.500 de angajati urmand sa fie preluati de cumparatori.

Aceasta ar putea insemna sfarsitul aventurii Microsoft in sectorul telefoniei smart, conducerea companiei optand sa se concentreze pe dezvoltarea segmentului cloud computing si a programelor Office 365 si Windows, cele trei dovedindu-se cele mai profitabile operatiuni.

#concedieri Microsoft, #microsoft mobile, #somaj Finlanda , #Rezultate financiare