10 directori de top au castigat 6,5 mld dolari in 2010

Joi, 07 Aprilie 2011, ora 09:59
1206 citiri
10 directori de top au castigat 6,5 mld dolari in 2010

Steve Ballmer, directorul general al Microsoft, conduce clasamentul celor zece directori de top care au obtinut, anul trecut, prin vanzarea unui procent din actiunile companiilor pe care le conduc, mai mult de 6,5 miliarde de dolari, anunta CNN, transmite Mediafax

Steve Ballmer este urmat, in clasament, de directorul general al Oracle, Larry Ellison, care a obtinut 1,4 miliarde de dolari pentru 51 de milioane de actiuni Oracle si 360.000 de titluri Leapfrog, vandute in perioada septembrie-decembrie.

Cea de-a treia pozitie in clasamentul celor zece directori de top care au obtinut milioane de dolari din vanzarea de actiuni la companiiile pe care le conduc, este ocupata de Ralph Lauren, seful companiei de articole vestimentare de lux Polo Ralph Lauren. Acesta a vandut, anul trecut, 10,9 milioane de actiuni, in valoare de 860,3 milioane de dolari.

Directorul general al companiei de comert online Amazon.com, plasat pe locul patru, a vandut sase milioane de actiuni, in intervalul februarie-noiembrie, pentru 793 milioane de dolari.

Pe urmatoarele doua pozitii se afla doi co-fondatori ai Google, Larry Page si Sergey Brin, care au vandut fiecare cate 916.674 actiuni ale companiei, in perioada februarie-decembrie 2010, pentru care au obtinut 493 milioane dolari, respectiv 481,2 milioane de dolari.

Clasamentul este incheiat de Dennis Wilson, presedintele producatorului de articole sportive Lululemon Athletica, care a obtinut 57,3 milioane de dolari din vanzarea a 1,3 milioane de actiuni in perioada ianuarie-octombrie.

Topul este dominat de companii din sectorul IT, dar mai include producatori de articole vestimentare de lux, un dezvoltator de hoteluri de lux si cazinouri si un furnizor de servicii medicale si farmaceutice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#companie americana, #director companie, #director microsoft, #microsoft, #miliarde, #steve ballmer, #vanzare actiuni , #stiri Microsoft