250.000 de dolari, recompensa pentru prinderea creatorilor unui virus

Vineri, 13 Februarie 2009, ora 11:15
1749 citiri
250.000 de dolari, recompensa pentru prinderea creatorilor unui virus

Microsoft a promis astazi o recompensa de 250.000 de dolari celui ce va ajuta la identificarea autorilor unui virus informatic foarte rezistent, cel mai periculos din ultimii ani, botezat Conficker sau Downadup.

Gigantul american de software duce aceasta lupta avand alaturi specialisti in securitate informatica din cadrul Symantec, F-Secure sau VeriSign, precum si Icann, organism international insarcinat cu gestionarea adreselor de internet.

Oricine stie de unde provine virusul Conficker este rugat sa alerteze politia din tara sa, a transmis purtatorul de cuvant al companiei, citat de pcworld.com.

Virusul, care s-a extins din decembrie anul trecut la peste 10 milioane de calculatoare din intreaga lume, a infectat si computerele armatei britanice sau franceze.

Odata instalat, virusul, care se propaga si pe internet, este foarte dificil de inlaturat, el fiind capabil sa intre in posesia parolelor.

Ar putea exista, insa, o problema: probabil creatorul virusului locuieste intr-o tara in care pedepsele pentru asa ceva nu sunt deloc dure, cum ar fi Rusia, Ucraina sau Romania.

Pentru crearea unui astfel de virus, "specialistul" primeste aproximativ 10.000 de dolari.

Nu este prima oara cand Microsoft apeleaza la astfel de recompense: in 2005, compania a oferit 250.000 $ unor persoane care au dus la identificarea lui Sven Jaschan, un adolescent care a creat virusul Ssser.

#virus, # microsoft, # recompensa, # prindere, # Conficker , #stiri Microsoft