7 facilitati noi la Internet Explorer 8

Marti, 17 Martie 2009, ora 13:25
2042 citiri
7 facilitati noi la Internet Explorer 8

Microsoft isi pune toate sperantele in Internet Explorer 8, in conditiile in care a pierdut 7% din utilizatori in fata rivalilor Firefox, Safari si Chrome.

Potrivit Microsoft, IE8 ofera noi facilitati ce vor recastiga utilizatorii pierduti, in conditiile in care browserele rivale au deja aceste optiuni, relateaza Physorg.

Bara de adresa inteligenta

Bara pentru adresa a IE8 devine un camp de cautare. Daca se introduce un cuvant sau o fraza, IE8 efectueaza si o cautare in istoria browser-ului, in paginile favorite salvate si in feed-uri pentru a gasi site-uri relevante. Rezultatele se bazeaza pe titluri si cuvinte-cheie din adresa.

Tab-uri multiple

Firefox este primul browser care a introdus cautarea prin tab-uri (pagini multiple de internet introduse in aceeasi fereastra). IE8 aduce si o noutate la acest concept, adaugand optiunea "Tab Groups".

Tab-urile pot fi astfel organizate (puse unul langa altul si marcate cu aceeasi culoare) in functie de site-ul de la care au fost deschise. Ele pot fi apoi mutate si inchise impreuna.

Web Slices

Aceasta facilitate tine utilizatorii la curent cu informatii cum ar fi prognoza meteo, actiunile la bursa, sport si altele. Nu toate site-urile care ofera aceste informatii sunt insa compatibile cu IE8.

Web Slices apar in sectiunea de "Favorite" si utilizatorul este anuntat de o schimbare atunci cand sectiunea este subliniata.

Campul de cautare imbunatatit

Campul de cautare al IE8 face posibila alegerea unui anumit motor de cautare dintr-o lista data iar fiecare motor ofera rezultatele cautarii in diverse formate. Live Search ofera rezultatele sub forma de lista de linkuri iar e-Bay si Amazon ofera rezultate sub forma de thumbnails.

Compatibilitate

Site-urile care nu sunt compatibile cu IE8 nu vor avea textul si imaginile asezate corect in pagina, motiv pentru care a fost introdus un buton de compatibilitate care face ca pentru site-ul respectiv sa se foloseasca motorul IE7.

Accelerator

Un simbol grafic in forma de sageata albastra, numit accelerator, va aparea atunci cand un cuvant sau o fraza de pe pagina este subliniata. Daca se da click pe accelerator, utilizatorul poate viziona o lista de servicii relevante pentru cuvantul sau fraza subliniate.

Browsing privat

IE8 nu stocheaza date despre sesiunile de cautare atunci cand se selecteaza modul "In-Private Browsing". Aceasta optiune dezactiveaza Temporary Internet Files, Web Adress History, Cookies si stocarea parolelor.

Un simbol grafic apare in stanga url-ului pentru a anunta utilizatorul ca se afla in modul privat iar acesta poate fi dezactivat prin inchiderea ferestrei.

#explorer, #internet, #microsoft, #windows , #stiri Microsoft