Actiunile Microsoft au atins cel mai ridicat nivel din ultimii 14 ani

Miercuri, 19 Martie 2014, ora 13:49
1874 citiri
Actiunile Microsoft au atins cel mai ridicat nivel din ultimii 14 ani

Microsoft a inregistrat, marti, o crestere cu 5% a cotatiei actiunilor la bursa, la cel mai ridicat nivel din ultimii 14 ani, dupa ce au aparut informatii conform carora compania americana va lansa in aceasta luna o versiune Office pentru iPad, care ar putea genera venituri de ordinul miliardelor de dolari.

Surse apropiate situatiei au declarat marti ca directorul general al Microsoft, Satya Nadella, va lansa pe 27 martie o versiune Office pentru iPad si va oferi gratuit unele functii ale serviciului, relateaza Bloomberg, citat de Mediafax.

Microsoft va oferi gratuit soft-ul Office pentru iPad, cu functii limitate, dar acesta poate fi imbunatatit la o versiune premium prin abonarea la Office 365, au spus sursele.

Actiunile Microsoft au urcat la 39,9 dolari

Actiunile Microsoft au urcat cu pana la 5% in urma informatiilor, la 39,9 dolari pe unitate, adaugand 15 miliarde de dolari la capitalizarea de piata a grupului.

De la numirea in functia de director general a lui Satya Nadella, pe 4 februarie, titlurile Microsoft au crescut cu circa 10%. Ultima oara cand actiunile Microsoft au atins 40 de dolari pe unitate a fost in iulie 2000.

Evenimentul din 27 martie va marca prima aparitie publica a lui Nadella la o lansare a unui produs, de la numirea sa in functia de CEO, luna trecuta, in locul lui Steve Ballmer.

Prezenta sa scoate in evidenta incercarea Microsoft de a se afirma pe piata soft-urilor destinate dispozitivelor mobile.

Microsoft a lansat anul trecut versiuni contra-cost ale Office pentru iPhone si a creat diverse aplicatii pentru iPad. Compania are insa probleme sa echilibreze eforturile de promovare a sistemului de operare Windows pentru dispozitivele mobile cu vanzarea de aplicatii pentru sisteme de operare concurente, care domina piata.

In prima zi a mandatului sau de CEO, Nadella a subliniat concentrarea Microsoft pe dispozitive si servicii cloud, afirmand ca aceste prioritati vor sustine dezvoltarea Microsoft.

#microsoft actiuni, #microsoft office, #Nadella microsoft , #stiri Microsoft