Ai Windows XP? Hackerii iti pregatesc o serie de atacuri masive - Cum te poti proteja

Joi, 22 August 2013, ora 10:26
1710 citiri
Ai Windows XP? Hackerii iti pregatesc o serie de atacuri masive - Cum te poti proteja

Microsoft a anuntat ca va retrage de pe piata in aprilie 2014 sistemul de operare Windows XP, astfel ca utilizatorii vor fi vulnerabili in fata unor atacuri ale hackerilor, din cauza ca nu vor mai exista update-uri care sa rezolve problemele aparute dupa aceasta data. Din fericire, exista cateva metode de protejare a calculatorului.

Specialistul in securitate informatica, Bogdan Botezatu, care ocupa pozitia de Senior E-Threat Analyst la Bitdefender, a precizat pentru Ziare.com ca in acest moment exista un numar de vulnerabilitati zero-day (care sunt de obiciei exploatate de hackeri in aceeasi zi in care sunt descoperite, inainte ca acea companie care detine produsul sa le rezolve) pe care atacatorii le-au pregatit pentru utilizare dupa aprilie 2014.

Avand in vedere ca actualizarile de securitate nu vor mai fi oferite de catre Microsoft, exploatarea vulnerabilitatilor de tip zero-day va deveni un lucru obisnuit.

"Nu mai vorbim, asadar, de o fereastra de oportunitate intre identificarea exploit-ului si remedierea acestuia, ci de folosirea acestuia in permanenta", a avertizat Bogdan Botezatu.

Citeste mai multe despre Ai Windows XP? Hackerii iti pregatesc o serie de atacuri masive - Cum te poti proteja pe Ziare.com.

#atacuri windows XP, #hackeri windows XP, #suport Microsoft Windows XP , #stiri Microsoft