Alianta Microsoft-Yahoo! a fost aprobata

Joi, 18 Februarie 2010, ora 23:25
1496 citiri
Alianta Microsoft-Yahoo! a fost aprobata

Microsoft si Yahoo! au anuntat joi ca au obtinut acordul neconditionat din partea Departamentului american de Justitie si a Comisiei Europene pentru alianta in domeniul serviciilor de cautare pe Internet, menita sa concureze liderul de piata Google.

Cele doua companii au anuntat, in iulie 2009, formarea unui parteneriat pe termen de zece ani care sa le permita concurarea mai eficienta a Google in domeniul cautarii pe Internet, prin reunirea tehnologiei Microsoft cu forta Yahoo! in vanzarile de publicitate.

Motorul de cautare al Google domina in prezent piata, urmat la mare distanta de Yahoo! si de serviciul Bing al Microsoft, lansat in luna mai 2009. Potrivit acordului de alianta, ambele companii vor folosi motorul de cautare Bing al Microsoft, in timp ce Yahoo! se va concentra pe atragerea contractelor mari de publicitate.

In urma aprobarii obtinute din partea autoritatilor de reglementare, Microsoft si Yahoo! vor incepe parteneriatul in urmatoarele cateva zile, urmand ca schimbarile sa fie finalizate la inceputul anului 2012.

"In spatiul economic european, activitatile in domeniul serviciilor de cautare ale Microsoft si Yahoo! sunt limitate, iar cota lor de piata cumuleaza sub 10%", se arata intr-un comunicat al Comisiei Europene. In schimb, Google detine in general cote de piata de peste 90%, a adaugat CE. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#microsoft, #yahoo, #alianta, #google , #stiri Microsoft