Bill Gates, criticat pentru lipsa de politete cu presedinta sud-coreeana

Miercuri, 24 Aprilie 2013, ora 08:47
1858 citiri
Bill Gates, criticat pentru lipsa de politete cu presedinta sud-coreeana

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, face obiectul unor critici in media de la Seul pentru pentru modul in care a salutat-o pe presedinta Coreii de Sud, Park Geun-hye. Astfel, mai multe ziare sud-coreene au tiparit fotografia care il arata pe Gates dand mana cu dna Park Geun-hye, in timp ce isi tine cealalta mana in buzunarul de la pantaloni, potrivit ABC si Inquirer.

Cele mai importante ziare sud-coreene, printre care JoongAng Ilbo si Dong-A Ilbo, au postat fotografia pe prima pagina, titrand 'Diferente culturale sau un act de lipsa de respect?', 'O strangere de mana lipsita de respect? O strangere de mana casual?'

Eticheta are o semnificatie deosebita in Coreea de Sud, o tara cu o ierarhie bine determinata, de aceea societatea sud-coreeana este sensibila la orice posibila atingere a mandriei sale nationale. In cazul dat oamenii sunt impartiti in doua tabere. Unii cred ca se impune o temperare a 'gandirii confucianiste', intrucat aceasta nu este o norma universala, in timp ce altii cred ca diferentele culturale nu au nicio vina; pur si simplu Gates a dat dovada de lipsa de politete.

Cancelaria prezidentiala de la Seul nu a dorit sa faca niciun comentariu pe acest subiect.

Bill Gates a sosit in data de 22 aprilie in Coreea de Sud intr-o vizita de trei zile, insotind compania TerraPower, care este implicata in dezvoltarea unei noi generatii de reactoare nucleare.

#Bill Gates lipsa politete, #Bill Gates critici , #stiri Microsoft