Call of Duty 4, cel mai bine vandut joc in 2007

Marti, 29 Ianuarie 2008, ora 23:35
1426 citiri
Call of Duty 4, cel mai bine vandut joc in 2007

In ciuda faptului ca este mai putin cunoscut decat alte jocuri mai celebre, precum World of Warcraft, Halo 3 si altele, Call of Duty 4 este cel mai bine vandut joc la nivel mondial in 2007, arata studii independente desfasurate de NPD Group, Chart Track si The GFK Group.
Jocul realizat de Activision a fost vandut anul trecut in peste 7 milioane de exemplare, desi a fost lansat in noiembrie (!). Halo 3, cel mai asteptat si comentat joc al anului trecut, a avut intr-adevar incasari mai mari, numai in primele 24 de ore fiind vandute jocuri in valoare de circa 170 de milioane de dolari. Jocul a depasit filmul Spiderman 3 ca incasari in prima zi de la lansare. Dar ca numar de unitati continua sa fie cel mai popular Call of Duty.

Microsoft a confirmat recent ca jocul Call of Duty 4: Modern Warfare este numarul unu ca numar de jucatori pe Xbox Live, portalul interactiv al utilizatorilor de console de joc. Depasin chiar di Halo 3. Iar jocul Microsoft a avut si un alt avantaj fata de Call of Duty, a fost lansat cu o luna si jumatate mai devreme.

"Suntem incantati de aceasta realizare, mai ales dat fiind faptul ca a fost un an foarte competitiv", a declarat un manager al Activision. Call of Duty 4 este dezvoltat de Infinity Ward si este disponibil pentru platformele Xbox 360, PlayStation 3 si PC normal. Este vorba de actiuni ale fortelor speciale americane si britanice in Rusia si Orientul Mijlociu, iar jocul a castigat premiul "Cel mai bun joc de actiune" la cel mai mare targ de jocuri video, E3.

Nu trebuie sa uitam ca Modern Warfare a primit anul trecut 18 aprecieri de nota 10 de la testerii revistelor de specialitate si in 40 de alte publicatii si site-uri a fost numit Editor's Choice. Este de asemenea nominalizat la Oscarul jocurilor video, Academy of Interactive Arts and Sciences Awards, la capitolul Jocul anului.

"Atat pasionatii cat si criticii sunt de acord ca jocul nostru Call of Duty 4: Modern Warfare este unul dintre cele mai bune jocuri realizate vreodata, iar asta face din Call of Duty un brand premium in aceasta industrie", a declarat oficialul Activision. "Este jocul care seteaza standardele pentru tot ce vor dori utilizatorii de la alte jocuri de actiune", a subliniat el.

Pentru ca a avut astfel de rezultate pozitive, Activision a raportat incasari totale de 1,5 milioane de dolari pe ultimul an. Compania are birouri de dezvoltare in SUA, Canada, Marea Britanit, Franta, Gemania, Irlanda, Italia, Suedia, Spania, Olanda, Australia, Japonia si Coreea de Sud.

Halo 3, cosniderat pina acum cel mai bun joc de actiune de anul trecut, a contribuit din plin la profitul record anuntat de Microsoft. Desi divizia de jocuri avea in mod traditional pierderi importante, anul acesta a fost in profit. Circa 356 milioane de dolari profit net sunt realizati de Halo 3, din totalul de 525 de milioane de dolari profit net anuntat de Microsoft.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>
Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.