Cele mai celebre cluburi exclusiviste din Londra

Marti, 28 Iunie 2011, ora 18:35
5555 citiri
Cele mai celebre cluburi exclusiviste din Londra

Infiintate in Londra secolului al XVII-lea, pentru aristrocratii dornici sa isi etaleze rangul social si interesati de reuniunile cu personalitatile marcante ale vremii, cluburile exclusiv au castigat rapid adepti si continua sa fie si azi o dovada pentru atestarea unui statut special.

Chiar daca orasul american New York se poate lauda ca detine un numar considerabil de cluburi private, Londra ramane pe prima pozitie in topul oraselor preferate de domni pentru localurile exclusive. BusinessInsider a selectat cele mai renumite cluburi din metropola londoneza.

Annabel

Fondat de proprietarul Gradinii Zoologice John Aspinall, in 1963, si numit dupa prima sotie a acestuia, Annabel, clubul a gazuit oaspeti celebri, politicieni de renume, sdar si personalitati din lumea mondena si celebritati de la Hollywood. Printre acestea pot fi amintiti Richard Nixon, Printul Charles sau Kate Moss.

In prezent, clubul este frecvantat mai ales de oamenii de afaceri care lucreaza in regiunea business a Londrei, Mayfair. Taxa de admitere in club se ridica la 750 de lire, respectiv 1200 de dolari, pentru un an de zile. Tinuta este obligatorie: doamnele trebuie sa poarte rochie, iar barbatii costum si cravata.

Arts Club

Tot in Mayfair se afla un alt club selectat, frecvantat de businessmeni. Numit Arts Club, localul se afla pe strada Dover si va deschis, din nou, in luna august, acest an, dupa mai multe luni in care a fost supus renovarilor.

Clubul a fost fondat in anul 1863, cu scopul de a reuni elita artelor din Londra. Printre membrii de onoare ai acestuia se numara Dickens, Kipling si Monet. Astazi, membrii care duc reputatia clubului mai departe sunt Rolling Stones si Ronnie Wood.

Boodle’s

Fondat de catre Lordul Shleburne in 1762, Boodle’s a fost unul dintre cele mai vechi cluburi din metropola londoneza. Fondarul sau a devenit, dupa 20 de ani de la infiintarea selectului local, prim-ministru al Marii Britanii.

Winston Churchill a devenit membru, dupa cel de-al doilea razboi mondial, alaturi de alti oameni importanti pentru acea perioada, precum economistul Adam Smith sau scriitorul Ian Fleming. Acesta din urma a descris, intr-unul dintre romanele din celebra seria cu James Bond, clubul.

Accesul femeilor sau a celor care nu au statul de membru este strict interzis.

Clubul 8

Deschise in Londra, in 2006, cele opt cluburi au fost concepute pentru a putea oferi un mediu elegant de intalnire angajatilor din cartierul financiar al orasului. Ca sa poata fi primiti inauntru, membrii trebuie sa treaca pe un cititor biometric cardurile primite la inscriere.

Costurile pe care trebuie sa le plateasca fiecare membru se ridica la 800 de lire pe an, respectiv 1.290 de dolari, fiecare avand dreptul sa vina cu trei musafiri, o singura data pe an.

Groucho

Clubul Groucho a fost, in opinia BusinessInsider, cel mai bun club care a reusit sa reuneasca, la un loc, cei mai multi gentlemeni din „generatia anilor 1990”.

Deschis in 1985, institutia avea un singur scop: sa le ofere membrilor, in general personaliati din mass-media si celebritati, un loc in care sa se relaxeze, sa manance si sa bea.

Bucatarul-sef, Anthony Bourdain,  a descris, in The Independent, in 2005, cel mai bine atmosfera din club. El a spus ca la Groucho, „intotdeauna exista cineva care sa se comporte chiar mai rau decat mine”.

Clubul a primit numele de la celebrul citat al lui Grouch Mars: „nu vreau sa apartin niciunui club care ar fi dispus sa ma primeasca pe mine”.

Home House

Home House a reunit trei case construite intr-un stil georgian, din centrul istoric Portman Square si s-a dovedit o alegere excelenta pentru vedetele din presa si pentru elita londoneza.

Mai putin zgomotos decat Groucho, a fost infiintat in 1999. Curand, a capatat reputatia de a gazdui cei mai multi membrii din „generatia dotcom”.

Zaha Hadid a contribuit foarte mult la fondarea clubului, a receptiei si a barului incredibil.

Clubul Spital

Situat intr-un spital din secolul al XVIII-lea, o fosta maternitate pentru cei mai saraci londonezi, clubul a fost folosit, mai intai, pe post de platou de filmare, pentru televiziuni.

In prezent, se numara printre localurile preferate de angajatii care lucreaza in industria creatiei. Cofondatorul Microsoft, Paul Allen, a fost unul dintre cei mai activi fondatori.

Membrii platesc in fiecare an, 650 de lire sterline, aproximativ 1050 de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#club exclusiv, #club londra, #top club exclusiv , #stiri Microsoft