Cinci abilitati importante pentru cariera ta

Miercuri, 30 Iunie 2010, ora 12:16
2615 citiri
Cinci abilitati importante pentru cariera ta

Abilitatile tehnice sunt importante, fiind principalul motiv pentru care esti platit pentru ceea ce faci. Pe langa capacitatea de a redacta documente in Microsoft Word, edita poze in Adobe Photoshop sau analiza evenimente macroeconomice, exista si alte abilitati esentiale pentru succesul profesional, care sunt sub atenta obsevatie a angajatorului. 

Daca incerci sa imbunatatesti relatia cu colegii, daca stii sa actionezi cu tact si diplomatie sau dovedesti ca esti avid de cunoastere , ai o sansa considerabila de a iesi in evidenta la job si de a avansa mari rapid.

Atitudinea prietenoasa

Alege un comportament placut fata de toti colegii, de la personalul de intretinere pana la echipa de management, pentru a favoriza un mediu pozitiv de munca.

Un comportament placut fata de colegi sporeste sansele de a primi o mana de ajutor sau o recomandare  pentru promovare, atunci cand ai nevoie de ea.

Abilitati de scriere

In epoca e-mailului, ai putea avea impresia ca regulile de gramatica, sintaxa si ortografie au fost inlocuite de rapiditatea exprimarii.

Nu uita ca  persoanele implicate intr-un dialog virtual nu pot beneficia de comunicare non-verbala, iar textul scris corect a devenit mai important ca niciodata.

Abordeaza o exprimare cat mai corecta si clara, evitand prescurtarile, jargonul si argoul, pentru a pastra profesionalismul in limbaj.

Daca esti capabil sa trimiti mesaje electronice lipsite de greseli si cu o organizare clara, vei gasi o noua modalitate de a iesi in evidenta in fata superiorilor.

Dorinta de a evolua

Chiar si cei mai de succes lideri recunosc ca mai au multe de invatat.

Fie ca este vorba de imbunatatira abilitatilor de prezentare sau utilizarea unui nou software, curiozitatea intelectuala si motivarea de a-ti alimenta abilitatile constant  nu vor trece neobservate in fata angajatorilor.

Adreseaza intrebarile potrivite

Aduna fiecare frantura de informatie de la colegii tai, in timp ce lucrezi alaturi de ei.

Poti obtine aceste informatii doar daca adresezi intrebarile potrivite.

Evita intrebarile vagi si concentraza-te pe cele care necesita un raspuns concret pentru a obtine informatii cat mai relevante.

Cand formulezi o intrebare, asigura-te ca stii foarte bine ce vrei sa afli si care este motivul pentru care pui intrebarea, iar cei din jur vor aprecia in mod sigur abordarea ta.

Tact si diplomatie

Orice birou este alcatuit din personalitati contrastante, asa ca este absolut normal sa apara dezacorduri si confruntari de opinie intre colegi.

Prin tact si diplomatie poti detensiona unele situatii, poti rezolva conflicte inainte sa izbucneasca si vei duce mult mai usor sarcinile la bun sfarsit.

#abilitati, #cariera, #profesional, #succes , #stiri Microsoft