Cum sa dai in judecata Microsoft si sa castigi

Duminica, 27 Decembrie 2009, ora 20:50
2784 citiri
Cum sa dai in judecata Microsoft si sa castigi

Pentru un mic producator de software din Toronto, castigarea procesului cu Microsoft, care i-a adus 290 de milioane de dolari, este mai mult decat o victorie.

" Este un strigat de lupta pentru toti antreprenorii si micile companii", striga sus si tare CEO-ul i4i, la doar cateva ore dupa anuntarea deciziei date de curtea de apel federala din America.

In urma cu doi ani, compania i4i, o firma cu 30 de angajati, a dat in judecata colosul IT sustinand ca cei de la Microsoft au folosti tehnologie brevetate pentru a dezvolta Word Office 2003 si 2007. Aceasta tehnologie permite utilizatorilor sa editeze XML (Extensible Markup Language).

In luna august, un juriu din Texas a dat castig de cauza companiei i4i, cerand Microsoft sa plateasca daune de 290 milioane de dolari si sa opreasca vanzarea Microsoft Word, pe teritoriul Statelor Unite.

Acum cateva zile, in urma unui apel formulat de Microsoft, Curtea Federala de Apel a hotarat scoaterea de pe piata a softului care contine tehnologia brevetata de i4i. Hotararea Curtii intra in vigoare peste doua saptamani.

Cum a reusit un mic dezvoltator de programe pentru calculator din Canada sa invinga una dintre cele mai cunoscute corporatii din lume? Iata cateva sfaturi date de cei de la i4i:

1. Protejati-va proprietatea. Desi reprezentantii i4i au aplicat pentru brevetare in 1994, decizia de eliberarea a brevetului Nr. 5787449 a venit abia in 1998. " Este intr-adevar un proces care iti mananca timpul dar e un rau necesar", spune CEO-ul i4i. " Nu este usor si nu este ieftin, dar proprietatea intelectuala va va fi protejata."

2. Pregatiti-va cazul. Cand vine vorba de un proces cu o companie ca Microsoft, nu va asteptati sa va bata cei mai tari avocati la usa. CEO-ul companiei canadiene spune ca au analizat toate informatiile pe care le aveau si ca au pregatit cazul cat de bine au putut, in mod independent, pana sa se intalneasca cu un consultant legal.

3. Nu lasati munca de zi cu zi pe plan secund. Un astfel de proces poate distrage angajatii si poate consuma energia intregii firme. Pentru a tine compania pe roate, managerii i4i isi informau angajatii tot timpul cu privire la proces, pe de o parte, si ii asigurau pe clienti ca ei sunt mai importanti decat orice proces, pe de alta parte.

4. Alegeti campul de lupta. Decizia i4i de a se judeca cu Microsoft la un tribunal din Texas s-a bazat pe faptul ca niciuna dintre cele doua parti in proces nu are sediul in acel loc. " In mod normal, tribunalul din Tyler, Texas, este cel mai cautat pentru astfel de procese. Perceptia generala este ca oamenii din Tyler nu se bazeasca foarte mult pe tehnologie."

Cu toate acestea, sustinerea decizie luate de tribunalul din Texas de catre curtea de apel inseamna ca judecatorii texani au stiut ce fac.

5. Fiti pregatiti sa platiti pretul. Cei doi ani petrecuti in tribunalele americane i-au costat pe canadieni 10 milioane de dolari. La aceste costuri, se adauga cele pentru dezvoltare de produse, marketing si inovare, activitati principale pentru o astfel de mica afaceri.

Ca raspuns la hotararea data in favoarea i4i, reprezentantii Microsoft au spus ca iau in considerare toate optiunile legale, decizia nefiind definitiva si irevocabila.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#microsoft, #software, #proces , #stiri Microsoft