De ce are nevoie Windows 8

Miercuri, 07 Iulie 2010, ora 11:59
2093 citiri
De ce are nevoie Windows 8

La mai putin de un an de la lansarea sistemului de operare Windows 7, Microsoft lucreaza deja la dezvoltarea urmatoarei versiuni. Potrivit unor documente pierdute de unul din angajatii Microsoft, Windows 8 va fi imbunatatit pentru a raspunde cererilor clientilor, aflate in continua schimbare.

Iata cateva imbunatatiri care ar trebui aduse sistemului de operare Windows 8.

O versiune web-based

Intentia Google de a lansa Chrome OS, un sistem de operare bazat pe Web, in urmatoarele luni ii obliga pe cei de la Microsoft sa raspunda cu aceeasi moneda, pentru a nu pierde cota de piata.

Mai multa siguranta

Primul lucru pe care l-ar cere orice utilizator de Windows este un sistem de securitate mai bun. Desi au facut pasi importanti la acest capitol, in dezvoltarea Windows 7, celor de la Microsoft le trebuie o securitate si mai buna.

Acelasi design ca Windows 7


Circula zvonuri pe Internet, potrivit carora Microsoft are de gand sa schimbe total designul sistemului de operare. Acest lucru s-ar putea dovedi o greseala, deoarece consumatorii si angajatii corporatiilor abia au inceput sa se obisnuiasca cu designul Vista-Windows 7.

Accent pe actiuni "touch"

Succesul obtinut de iPad-ul celor de la Apple demonstreaza ca tabletele sunt viitorul tehnologiei mobile. In acest context, Microsoft trebuie sa incorporeze functionalitati touch-screen in urmatorul sistem de operare.

Social networking integrat


Microsoft poate imbunatati Windows 8, adaugandu-i functionalitati de social networking. Acest lucru va fi cu atat mai usor, cu cat Microsoft detine o mica parte din Facebook. Incercarea mai grea ar fi sa convinga Twitter sa i se alature, potrivit eWeek.com.

Mai putine variante

Chiar daca sunt cereri diferite din partea utilizatorilor, numarul mare de versiuni ( Home, Proffesional, Enterprise) ale aceluiasi sistem de operare induce in eroare clientul de rand. Mai ales ca, in unele cazuri, diferentele intre versiuni sunt foarte mici.

Microsoft ar trebui sa urmeze strategia Apple, care ofera un singur tip de sistem de operare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#8, #de, #microsoft, #operare, #sistem, #windows , #stiri Microsoft