FOTO Windows a implinit 30 de ani de la prima lansare. Care sunt "recordurile"sale

Miercuri, 27 Noiembrie 2013, ora 16:13
1537 citiri
FOTO Windows a implinit 30 de ani de la prima lansare. Care sunt "recordurile"sale
Microsoft a lansat prima tableta in 2000. Sursa foto:Reuters

Windows, sistemul de operare al Microsoft, a implinit 30 de ani, perioada in care sute de milioane de licente au fost cumparate, ajungand sa fie instalat pe miliarde de PC-uri. In acelasi timp, Windows a adus venituri mari companiei, Microsoft putand ocupa un loc onorant in topul Fortunes 500 daca s-ar lua in calcul doar sistemul de operare.

Conform datelor statistice, in prezent sunt 1,36 miliarde de utilizatori activi ai sistemului de operare Windows, totalul fiind de o data si jumatate mai mare decat populatia celor doua Americi.

Windows 95 a fost un succes la lansare, in primul an fiind vandute 40 de milioane de copii. Pentru versiunea 8 a sistemului de operare, vanzarile au atins 100 de milioane de licente in numai o jumatate de an. Totusi, Windows 8 a fost lansat pe piata la un moment in care PC-urile sunt un element de baza in viata de zi cu zi a oamenilor.

Daca 1% din utilizatorii de Windows renunta la acest sistem de operare, Microsoft ar pierde mai multi clienti decat populatia statului american Illinois.

Din anul 2009, Microsoft a vandut un numar de licente de Windows 7 si Windows 8 mai mare decat populatia intregii Europe.

Microsoft ocupa pozitia 35 in topul Fortune 500. Daca Windows ar fi singurul produs al companiei, atunci s-ar clasa pe pozitia 150 sau 151, la acelasi nivel cu Kraft Foods, o alta companie care are o cota de piata de 90% pe segmentul unde activeaza.

Lansat in 1983, Windows este pe scena de mai mult timp decat orice alt sistem de operare cu interfata grafica.

In era Windows XP, Microsoft a dominat aproape intreaga piata a sistemelor de operare pentru computere. Surprinzator este faptul ca aici nu este luata in calcul o foarte mare categorie de utilizatori de Windows. 24 de milioane de gameri au folosit Windows-ul instalat pe consolele Xbox, care are o versiune modificata a acestui sistem.

iOS a fost considerat ca fiind sistemul de operare cu cele mai multe aplicatii disponibile, aproximativ un milion. Acest nivel este departe, insa, de cel al sistemului Microsoft. La CES 2010, Steve Ballmer a spus ca, pentru platforma Windows, sunt disponibile peste patru milioane de aplicatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#windows microsoft, #windows iOS, #balmer gates , #stiri Microsoft