HP a semnat doua contracte guvernamentale

Vineri, 20 Octombrie 2006, ora 10:51
1023 citiri

HP a castigat doua contracte multi-anuale cu Agentia Sistemelor de Informatii ale Apararii (DISA) din Statele Unite ale Americii, pentru furnizarea unei infrastructuri IT performante, in 17 locatii din intreaga lume, informeaza un comunicat al companiei. Proiectul, in valoare totala de 440 milioane USD, se va derula pe o perioada de maximum 8 ani, se mai arata in comunicat.Primul dintre cele doua contracte, in valoare de 250 milioane USD, prevede furnizarea unei platforme HP-UX. Cel de-al doilea contract, a carui valoare este de 190 milioane USD, prevede furnizarea de platforme Microsoft Windows, Red Hat Enterprise Linux si Novell SUSE Linux. Durata initiala a contractelor este de 5 ani, cu o posibilitate optionala de prelungire de inca 3 ani.

HP va furniza agentiei americane DISA o infrastructura de calcul flexibila, perfect adaptata solicitarilor de resurse in permanenta crestere. Astfel,DISA va avea flexibilitatea de a beneficia rapid si cu usurinta de solutii optime.

HP va implementa o gama variata de produse si servicii pentru a furniza o infrastructura adaptabila, care va include servere HP Integrity si HP ProLiant. De asemenea, va furniza solutii software pentru asigurarea automata a accesului la servere, impreuna cu aplicatiile HP OpenView pentru service-desk-urile consolidate, gestiunea configuratiei, a patch-urilor si a resurselor IT. HP va oferi servicii de proiectare a infrastructurii, precum si de furnizare, instalare si intretinere a acesteia.

"HP este cunoscuta ca fiind cea mai importanta companie care ofera sprijin clientilor pentru ca acestia sa-si transforme mediile de lucru informatice pentru a raspunde cerintelor in schimbare ale afacerilor lor si pentru imbunatatirea calitatiii serviciilor oferite", afirma Tim Sheahan, managing vice president, U.S. Federal Business Organization - Americas, HP. "HP va fi un partener cheie pentru strategia informatica a DISA. Vom colabora cu agentia pentru a le asigura tehnologia noastra avansata si expertiza necesare pentru a raspunde cerintelor de calcul variabile ale DISA".

Derularea contractelor se va realiza prin intermediul organizatiei dedicate a HP ce actioneaza la nivel national.

DISA este o agentie care asigura suport in timpul conflictelor militare Departamentului Apararii al SUA, care furnizeaza tehnologie pentru informarea in timp real si suport de comunicatii pentru presedinte, vicepresedinte, secretarul apararii, serviciile militare si statele majore combatante.